Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέσσερις δράσεις
του Δήμου
για τα ζώα


Πολλές ειδήσεις και ευχάριστες για τις χιλιάδες φιλόζωους ανθρώπους του δήμου Ραφήνας Πικερμίου "έβγαλε" η σημερινή γιορτούλα υιοθεσίας αδέσποτων στην πλατεία.

Οι κυρίες του Φιλοζωικού συλλόγου "Πήγασος" από νωρίς το πρωί έως το μεσημέρι ήταν πρόθυμες και ευγενικές να ενημερώσουν και να εξυπηρετήσουν όλους όσοι ενδιαφέρονταν για τα κουταβάκια αλλά και τα λίγο μεγαλύτερα σκυλιά. 

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος, οι οποίοι συζήτησαν και με την πρόεδρο Γιούλη Μαυράκη για τα προβλήματα των αδέσποτων. Η συζήτηση έβγαλε ειδήσεις λοιπόν.

Πρώτη. Μπαίνει στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής το πρόγραμμα αναδοχής αδέσποτων. Προσέξτε όχι υιοθεσίας, αλλά αναδοχής, δηλαδή οι πολίτες που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν σπίτι τους ζώα τουλάχιστον να αναλαμβάνουν με ένα συμβολικό μηνιαίο κόστος τη σίτιση, εμβολιασμό και φροντίδα τους.

Δεύτερη. Μέσα στον Ιούλιο σε δέκα επιλεγμένα σημεία, καταστήματα της περιοχής, θα τοποθετηθούν με πρωτοβουλία του δήμου, ειδικά μηχανήματα, από τα οποία οι ιδιοκτήτες σκύλων με έλεγχο θα μπορούν να προμηθεύονται γαντάκια και σακουλάκι για τις ακαθαρσίες.

Τρίτη. Θα ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα για όσους ιδιοκτήτες δεν μεριμνούν όπως σε όλη την προηγμένη Ευρώπη, για να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων στους δρόμους όταν τους βγάζουν περίπατο.

Τέταρτη. Υπάρχει μια πρωτοποριακή σκέψη που θα συνδυάσει σε μία μεγάλη εκδήλωση, φιλοζωικές δράσεις, χάπενινγκ και άλλες εκπλήξεις που θα τις μάθετε σύντομα από την ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr, η οποία θα είναι και μέγας χορηγός επικοινωνίας.

Όσο για τις φωτογραφίες αυτός που βλέπετε είναι ο γκριζούλης, το κουταβάκι που έκλεψε την καρδιά όλων και πήραν αγκαλιά οι κύριοι Μπουρνούς και Μώρος.