iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Βαγγέλης Μπουρνούς:
Δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι


Υπάρχουν 90 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι, τόνισε στο πρώτο θέμα ραδιόφωνο "πρώτο θέμα" ο Βαγγέλης Μπουρνούς.

Ο δήμαρχος Ραφήνας  Πικερμίου υπογράμμισε ότι δεν κινήθηκαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που δεν ήταν πολλά δέντρα γιατί ήταν καμένα. Δεν πολεμήθηκε εκεί που έπρεπε η φωτιά και έτσι ήταν αναπόφευκτη η καταστροφή όταν γύρισε η φορά του ανέμου», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν 90 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ντροπή σε όσους επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους», τόνισε ακόμη καταλογίζοντας στην πυροσβεστική το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια πρόκλησης της τραγωδίας, διαφορετικά θα θρηνήσουμε ξανά νεκρούς.

Σημειώνεται ότι η iefimerida.gr σε σημερινό της δημοσίευμα - προφανώς εκ παραδρομής - συγχέει τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου με το Μάτι, το οποίο διοικητικά ανήκει στον δήμο Μαραθώνα και τον Ηλία Ψηνάκη. Είναι ένα λάθος που συμβαίνει συχνά τις τελευταίες ημέρες και το επισημαίνουμε δημοσιογραφικά.