iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Η Άννα και ο Νίκος
Δύο άγγελοι στη
Ραφήνα (εικόνα)


Καλοσύνη, ευγένεια, ευπρέπεια, καλλιέργεια. Μακάρι να ήταν έτσι όλα τα παιδιά του κόσμου.

Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Πιστέψτε με. Η Άννα και ο Νίκος. Δύο εικοσάχρονα (ίσως και μικρότερα) παιδιά που παράτησαν τις διακοπές τους, τις παρέες τους, την ανεμελιά του καλοκαιριού, τους γονείς τους, τους ερωτές τους και ήρθαν τρέχοντας να γίνουν εθελοντές στη Ραφήνα μετά την πυρκαγιά. ''Στρατηγείο" τους εδώ και δύο εβδομάδες το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ. Δωδεκάωρα "βαράνε" κάθε μέρα τα παιδιά και το κάνουν με όλη τους την ψυχή. Χαμογελαστοί να βοηθήσουν όπως μπορούν και να μη σε κάνουν να αισθανθείς ντροπή επειδή κάηκαν όλα τα πραγματά σου και πρέπει να συνεχίσεις τη ζωή σου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την Άννα και την καλοσύνη της. Αυτό το κορίτσι που με έμαθε στα 55 τι είναι αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Γιατί δεν ήξερα, το ομολογώ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Νίκο, αυτόν τον γίγαντα του 2.10 που λέει με καμάρι πως είναι Έλληνας και σπουδάζει στο Σαν Φρανσίσκο όπου θα γυρίσει τον Σεπτέμβριο. Έως τότε θα βοηθάει ανθρώπους που έχασαν τα πάντα να ξαναβρούν κάτι.

Τι σαχλαμάρα είναι η λέξη ευχαριστώ μπροστά σε αυτό που δίνουν αυτά τα παιδιά στη Ραφήνα. Μας μαθαίνουν ότι πάνω απ όλα είναι οι άλλοι. 

Ευγνώμων Άννα και Νίκο. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ όσο ζω. Ο Θεός να σας ευλογεί.

Αργύρης

Φυσικά και δεν κατάλαβαν ότι έβγαλα φωτογραφία...