iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Ο Β. Μπουρνούς για
τα επιδόματα
στους πυροπαθείς


Τρία επιδόματα εκκρεμούν να καταβληθούν σε χιλιάδες δικαιούχους πυροπαθείς στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Σε επικοινωνία της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς εκτίμησε πως έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Για το επίδομα άμεσης βοήθειας του δήμου των 586 ευρώ εστάλη ο κατάλογος από την Παρασκευή στο υπουργείο εσωτερικών ώστε τα χρήματα να πιστωθούν. Για το επίδομα των 5.800 ευρώ για την οικοσκευή ο κατάλογος οριστικοποιείται τη Δευτέρα με ειδικό αλγόριθμο, καθώς θα υπολογίζεται και ο αριθμός παιδιών ώστε να φτάσει ο δικαιούχος στο ανώτατο ποσό. Σημειώνεται πως σε αυτή την περίπτωση σε πρώτη φάση θα αποζημιωθούν τα χαρακτηρισμένα από τις αυτοψίες σπίτια ενώ για όσα δεν έχει περάσει έλεγχος πρέπει να γίνει αυτοψία. Εκκρεμεί και το κρατικό επίδομα των 5000 ευρώ του υπουργείου υποδομών, όπου εκεί γίνονται διασταυρώσεις με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ώστε να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων.

Ο κ. Μπουρνούς τόνισε πως σύμφωνα με τον άμεσο προγραμματισμό θα δοθεί και επιδότηση ενοικίου από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου, ενώ υπάρχει σκέψη και για ένα πέμπτο επίδομα που θα αφορά την καταστροφή του περιβάλλοντα χώρου (δέντρα, φυτά).

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για αποκατάσταση ζημιών ή για ανακατασκευή σπιτιών από 500 έως 1000 ευρώ το τετραγωνικό.