iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

''Χειροβομβίδα''
από κλαδιά και
χόρτα η αν. Αττική


Χωρίς ανούσιες φωτογραφίες αφού όλοι όσοι ζούμε στην ανατολική το γνωρίζουμε, όπως και οι δήμαρχοι.

Χωρίς πολλά λόγια που είναι φτώχεια αφού η αλήθεια δεν αμφισβητείται. Ζούμε από τύχη όπως αποδείχτηκε στις 23 Ιουλίου μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι. Πολλά έφταιξαν άνθρωποι πρωτίστως που είχαν την ευθύνη να μην επεκταθεί η φωτιά, συγκυρίες της φύσης δυτικοί θυελλώδεις άνεμοι και νωρίτερα μεγάλη φωτιά στην Κινέττα και άλλα. Μετά την τραγωδία μήπως έγινε ή θα γίνει κάτι ουσιαστικό? Όχι δυστυχώς. Θα αλλάξουν νοοτροπία οι πολίτες και δεν θα πετάνε κλαδιά, ξερόχορτα και μπάζα στους δρόμους? Όχι βέβαια. Θα αλλάξουν πολιτική ορισμένοι δήμοι και δεν θα χαρατσώνουν τους πολίτες με υπέρογκα ποσά για τις δαγκάνες και τα φορτηγά αποκομιδής μη οικιακών απορριμμάτων? Όχι βέβαια. 

Μια βόλτα σε Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ζούμπερι (νούμερο ένα ''πυριτιδαποθήκη''), Άγιο Ανδρέα, Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα, Αρτέμιδα (εδώ σταματά η λογική) και άλλες περιοχές θα αντιληφθεί πόσο εύκολο είναι να ξαναγίνει το κακό από ένα σπίρτο ή ένα γυαλί κι έναν δυνατό άνεμο.

Βάλαμε μυαλό όλοι, πολίτες και πολιτικοί? Όχι. Ο όλεθρος στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι ξεχνιέται κάθε ημέρα που περνάει. Ώσπου θα είναι σαν να μη συνέβη ποτέ. Μέχρι την επόμενη τραγωδία...