Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Γιατροί του Κόσμου
και οι Επίλεκτοι
ποδοσφαιριστές στη Ραφήνα


Οι Γιατροί του Κόσμου ανακοινώνουν με μεγάλη χαρά την έναρξη συνεργασίας με την ανθρωπιστική ομάδα ποδοσφαίρου «'Έλληνες Επίλεκτοι», η οποία εδώ και πέντε χρόνια αγωνίζεται για το μήνυμα της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος, πάντα ανοιχτοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν τις ανθρωπιστικές αξίες, με ειλικρινή χαρά αποδέχθηκαν την πρόσκληση συνεργασίας η οποία αφορά στην αιγίδα υπό την οποία θα συμμετέχει η ομάδα «Έλληνες Επίλεκτοι» στους αγώνες ποδοσφαίρου. Στο εξής θα είναι αυτή των Γιατρών του Κόσμου. Με αυτή τη συνεργασία ευελπιστούν και οι δύο, Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος και Έλληνες Επίλεκτοι, στην καλύτερη δυνατή διάδοση του μηνύματος των ανθρωπιστικών αξιών όπως αυτή της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού.

Οι «Έλληνες Επίλεκτοι» έχουν αναγνωρισθεί για τη δράση τους από την ελληνική κοινωνία, για την οποία έχουν δεχθεί τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Στην ομάδα αγωνίζονται δημοσιογράφοι, αξιωματικοί της Αστυνομίας και της Τροχαίας, δικηγόροι, βετεράνοι διεθνείς ποδοσφαιριστές, προπονητές, καλλιτέχνες, Δήμαρχοι και Βουλευτές. Τη συνεργασία υπέγραψαν ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, Νικήτας Κανάκης και ο δημιουργός και αρχηγός των Επίλεκτων, Αργύρης Κωστάκης. Πρώτο παιχνίδι των Επίλεκτων, υπό την αιγίδα πλέον των Γιατρών του Κόσμου, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 16:30 στο νέο γήπεδο Διασταύρωσης Ραφήνας κοντά στο Κέντρο Υγείας. Επίλεκτοι και Σταθερές Συγκοινωνίες αγωνίζονται σε ένα ματς μνήμης για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 15 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 28 χρόνια συνεχούς δράσης το 2018, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α. Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.