iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Απειλεί με αγωγή
μέσο ενημέρωσης
η Αμαλία Τόκα


Η 39η συνεδρίαση για το 2018 του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου ήταν ιδιαίτερα θερμή παρά την πρώτη ψυχρή φθινοπωρινή ''εισβολή''.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης λίγο πριν την έναρξη, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος αιφνιδίως με το που μπήκε στην αίθουσα επιτέθηκε φραστικά στον Μάκη Κελέκη της ιστοσελίδας iselida.gr χρησιμοποιώντας πολύ ''βαριές" εκφράσεις όπως ''γράφεις μ...κίες'' και θα σου κάνω αγωγή". Συνεχίζοντας τη φραστική επίθεση στον εκπρόσωπο του ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης η κ. Τόκα, ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν τεκμηριώνει τα όσα γράφει εναντίον της, όπως ισχυρίστηκε. Ο κ. Κελέκης σε αυστηρό ύφος προσπάθησε να την επαναφέρει στην τάξη και με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, περιλαμβανομένου και του προέδρου του Σώματος Κωνσταντίνου Μώρου το πρωτοφανές επεισόδιο δεν πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις.

Να σημειώσουμε πως η επίθεση της κ. Τόκα και η απειλή για αγωγή έρχεται στον απόηχο της μήνυσης της κυβέρνησης (του κ. Καμμένου) κατά επαγγελματιών δημοσιογράφων της εφημερίδας ''Φιλελεύθερος'', που ξεσήκωσε ''θύελλα'' αντιδράσεων, προκαλώντας ακόμη και την οργή της Ενώσεως Συντακτών.

Φυσικά και η κ. Τόκα όποιος και ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα εκ του νόμου της προσφυγής στη δικαιοσύνη όταν θεωρεί ότι θίγεται από δημοσιεύματα, όμως από την άλλη πλευρά υπάρχει η σύγχρονη δημοκρατία, ο πολιτισμένος διάλογος και η κοινωνική ευαισθησία. Μια χώρα δεν πάει μπροστά με μηνύσεις στα μέσα ενημέρωσης.