Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To ανθρώπινο
πρόσωπο του
Βαγγέλη Μπουρνούς


Δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη για να γραφτεί αυτό το ρεπορτάζ.

Για μόνο και έναν λόγο. Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr βίωσε τον πύρινο όλεθρο από την πρώτη στιγμή και έδωσε δημοσιογραφικό όρκο να προβάλει κάθε καλή πράξη, κάθε ανθρώπινη κίνηση, κάθε εικόνα αισιοδοξίας και ελπίδας ώσπου να περάσουν τα πολύ δύσκολα. Γιατί ακόμη δεν πέρασαν για εκατοντάδες συνανθρώπους μας στην περιοχή. Το αποδείξαμε στην πράξη εδώ και μήνες ότι δίνουμε εικόνα και λόγο στους ανθρώπους και τις κινήσεις που συμπαραστέκονται και δείχνουν ανθρωπιά.

Αν μπορείτε - οι πολιτικοί εχθροί του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου, αλλά και οι πολίτες που δεν είναι φιλικά διακείμενοι σε αυτόν - ξεχάστε τη θεσμική ιδιοτητά του για δύο λεπτά και διαβάστε με προσοχή αυτό το κείμενο που δεν είναι ''παραγγελιά'' όπως σίγουρα διάφορα κτήνη θα εικάσουν. Δεν το ξέρει καν ότι θα γραφεί - και γιατί να το ξέρει δεν πήραμε ή θα πάρουμε ποτέ την άδεια του για να γράψουμε κάτι. Μπορεί και να μας τηλεφωνήσει να μας "επιπλήξει" γιατί δημοσιοποιήσαμε το αυτονόητο, αλλά δεν μπορούσαμε να μην το κάνουμε.

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς λοιπόν - ήμασταν τυχαία αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες του περιστατικού, άκουσε καθώς έπινε τον καφέ του από διπλανό τραπέζι καφετέριας, πως πυροπαθής στερείται βασικών πραγμάτων εν όψει του χειμώνα. Αμέσως ευγενικά τον παρέπεμψε στη Δομή του δήμου να προμηθευτεί ό,τι χρειάζεται - όπως και όλοι οι πυροπαθείς έχουν το ίδιο δικαίωμα εννοείται - αλλά του είπε ακόμη αν επιθυμεί να του δώσει ολοκαίνουργια παπλώματα που διαπίστωσε πως είχαν ξεμείνει πάνω στον ''πανικό'' στο προσωπικό του γραφείο. Ο πολίτης τον ευχαρίστησε και σίγουρα θα πήγε στη Δομή. Για το Γραφείο του δημάρχου δεν το γνωρίζουμε.

Επίλογος: Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιοι ανεγκέφαλοι (ανώνυμοι κι επώνυμοι) να μη σκεφτούν ότι ο κ. Μπουρνούς ''εξαγόρασε'' μία ψήφο για ένα πάπλωμα. Τόσο τους ''κόβει'' όμως τόσα λένε. Ο δήμαρχος έδειξε ένα αληθινό ανθρώπινο πρόσωπο εκείνη τη στιγμή. Και ας δούμε αυτή την εικόνα γιά τον άνθρωπο Βαγγέλη. Όσο για τον πολιτικό Μπουρνούς υπάρχει η κάλπη του Μαίου το 2019. Εκεί θα κριθεί πολιτικά.

Το ρεπορτάζ αυτό αφορούσε αποκλειστικά στην ευαισθησία και τον αυθορμητισμό του Βαγγέλη Μπουρνούς. Και όχι στον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου.