iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Εικόνες
ελπίδας στο
Κόκκινο Λιμανάκι


Τρεις εικόνες 1.000.000 λέξεις για να παραφράσουμε το Κινέζικο γνωμικό.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr βρήκε το κουράγιο και μετά από σχεδόν τρεις μήνες από την ώρα μηδέν για τη Ραφήνα και το Μάτι κατέβηκε στην πανέμορφη παραλία Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας που έγινε τόπος μαρτυρίου για δεκάδες ανθρώπους, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο νερό για ώρες μέχρι να σωθούν από καίκια και δύτες.

Η φύση έχει το προνόμιο και την ευλογία του Θεού να ξαναγιεννέται μόνη της. Το επόμενο καλοκαίρι το πράσινο στη θαμνώδη περιοχή πάνω από την παραλία θα έχει ξαναβγεί, τα καμμένα δέντρα - ελπίζουμε - να έχουν κοπεί όλα, ήδη έχουν κοπεί κάποια. Η θάλασσα είναι εκεί ''δεν έφυγε''. Η ακτή το ίδιο, όπως πάντα τέτοια εποχή με πολλά φύκια που ξεβράζει το κύμα. Κάποια αρμυρίκια... αντιστάθηκαν και είναι πράσινα, ενώ τα πέτρινα παγκάκια που προσφέρουν ξεκούραση στους λουόμενους δεν έφυγαν ποτέ.

99 ανθρώπινες ψυχές (έως σήμερα) μόνο χάθηκαν για πάντα και κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι δίνουν ''μάχη'' ακόμη με τα εγκαύματα στα νοσοκομεία. Όσο για τα σπίτια που κάηκαν πάνω από την παραλία είναι τρία με μεγαλύτερο αυτό της οικογένειας Αδαμόπουλου, καθώς και η καφετέρια ''Μπαλκόνι''. Αν γινόταν να "σβήσει" με έναν μαγικό τρόπο αυτή η απωθητική εικόνα που φέρνει εφιαλτικές μνήμες, το τοπίο του χρόνου θα ήταν χαρούμενο και αισιόδοξο. 

Η πρόταση της iselida.gr προς το Κράτος (όποιο κι αν είναι αυτό) είναι να κοπούν γρήγορα και τα καμμένα δέντρα που έχουν απομείνει, να γίνει κάτι με τα καμμένα σπίτια και την καφετέρια (δεν ξέρουμε τι) και πάνω απ όλα να τοποθετηθεί μία επιτύμβια πλάκα κάπου στην παραλία για τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα. Το Κόκκινο Λιμανάκι πρέπει να ξεχάσει ποτέ τι συνέβη., Ώστε να μη ξανασυμβεί...

Ας κρατήσουμε όμως τις εικόνες της ελπίδας και της Πίστης για ένα καλύτερο αύριο.