iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Επιστολή παρέμβαση
για τους πυροπαθείς
από τον Κ. Μώρο


Δελτίο Τύπου από τον ιατρό και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου Κωνσταντίνο Μώρο σχετικά με ανθρωπιστική κίνηση για τους πυροπαθείς του δήμου.

Ο κ. Μώρος σημειώνει "Συνομιλώντας καθημερινά με πυροπαθείς συμπολίτες μας, αντιλήφθηκα την αναγκαιότητα μιάς παρέμβασης τόσο με την ιατρική όσο και με τη θεσμική αυτοδιοικητική μου ιδιότητα. Σας στέλνω την επιστολή που βρίσκεται ήδη τόσο στα χέρια του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού ώστε να παρέμβει άμεσα, όσο και των βουλευτών Περιφέρειας Αττικής, ζητώντας τους να αναδείξουν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η επιστολή

Με την παρούσα επιστολή κ. Υπουργέ σας παρακαλώ να μεριμνήσετε, στο πλαίσιο που σας δίνει ο νόμος και με δεδομένο ότι ήδη οι πυροπαθείς της περιοχής απαλλάσσονται ή διευκολύνονται για ορισμένο χρονικό διάστημα από διάφορες οικονομικές υποχρεώσεις προς το κράτος, για τη μη καταβολή της συμμετοχής 25% στα φάρμακα.

Οι πυροπαθείς πολίτες του δήμου Ραφήνας Πικερμίου αδυνατούν ή δυσκολεύονται πολύ να καταβάλλουν τη συμμετοχή τους, ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες όπως χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι.

Συνεπώς μια κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης εκ μέρους σας θα ήταν ό,τι καλύτερο σε αυτή τη συγκυρία.