iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

''Πόλεμος'' στο
τελευταίο συμβούλιο
της χρονιάς


Με ένταση, φωνασκίες και μία αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης από την αίθουσα σημαδεύτηκε η τελευταία για το 2018 συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου.

Χρειάζονται τουλάχιστον τρεις σελίδες εφημερίδας για να περιγραφεί αναλυτικά από τον δημοσιογράφο το σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου και δεν συνάδει με το πνεύμα των Άγιων Ημερών. H iselida.gr παρουσιάζει το αναλυτικό ρεπορτάζ στιγμή προς στιγμή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του Σώματος Κωνσταντίνος Μώρος όπως έχει δικαίωμα από τον κανονισμό - χωρίς ψηφοφορία δηλαδή - έκρινε ως ο μόνος αποκλειστικά υπεύθυνος ότι πρέπει να διαβαστεί μία επιστολή η οποία απευθυνόταν σε αυτόν με κοινοποίηση και στους δημοτικούς συμβούλους. Λίγα λεπτά μετά την αναγνωσή της ευγενικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανός Φαφούτης διέκοψε τον κ. Μώρο ζητώντας να ψηφιστεί από το Σώμα αν πρέπει να διαβαστεί η επιστολή, χαρακτηριζοντάς την πολιτικό ''παιχνίδι'' και όχι ουσιαστικό θέμα που αφορά τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου ή τα προβλήματα της πόλης. Εδώ είναι συμβούλιο και όχι λαικό αναγνωστήριο είπε χαρακτηριστικά.

Λόγο στον λόγο ανέβηκε το ''θερμόμετρο'' της έντασης, ενώ είχαν πάρει τον λόγο ο τ. δήμαρχος και νυν γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Πιστικίδης ζητώντας να είναι φειδωλός ο πρόεδρος σε αναγνώσεις επιστολών πολιτών και τονίζοντας πως το συμβούλιο δεν είναι λαικό δικαστήριο.

Σοβαρές ενστάσεις διατύπωσε και ο Ανδρέας Βασιλόπουλος της ''Δύναμης Ανάπτυξης'', για την ανάγνωση της επιστολής, ωστόσο επισήμανε πως δεν χρειάζεται ψηφοφορία για να διαβαστεί όπως ζήτησε ο κ. Φαφούτης.

Ο Χρήστος Τσαλαπατάνης της Λαικής Συσπείρωσης σημείωσε πως πρόκειται για πολιτικά διαπαραταξιακά παιχνίδια που δεν βοηθούν τον πολίτη.

Μετά τον κύκλο των άτυπων ''τοποθετήσεων'' ο κ. Μώρος συνεχίσε την ανάγνωση της επιστολής και τότε ο κ. Φαφούτης ''εξερράγη'' υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μεθοδευμένη επίθεση εναντίον του και της ''Συμμαχίας Δημιουργίας''. Σηκώθηκε φωνάζοντας ''ντροπή σας'' στους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής και αποχώρησε μαζί με τους συμβούλους που ήταν παρόντες, διαπληκτιζόμενος φραστικά σε πολύ υψηλούς τόνους με τον συντάκτη της επιστολής και διαχειριστή του irafina.gr Μάκη Κελέκη.

Ο κ. Μώρος όταν αποχώρησε ο κ. Φαφούτης διάβασε ολόκληρη την επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Κελέκη, ενώ τον λόγο πήρε και ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί ο κ. Φαφούτης να καταγγέλλει με άθλια υπονοούμενα διαπλοκής μια ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Όσο η ψήφος του ισχύει και δεν την έχει άρει τότε αυτό είναι πολιτική σκοπιμότητα καθώς πλησιάζουν δημοτικές εκλογές πρόσθεσε ο κ. Μπουρνούς. Και επί της ουσίας σημείωσε πως πρόκειται για απαλλοτρίωση που αφορά οικόπεδο οκτώ συνδικαιούχων, η οποία δεν έχει προχωρήσει ακόμη γιατί δεν συστάθηκε επιτροπή λόγω κρατικής δυσλειτουργίας. 

Για την ιστορία πρόκειται για ένα οικόπεδο, το οποίο θα διευκολύνει την πρόσβαση στο νέο γυμνάσιο της Διασταύρωσης που πρόκειται να ανεγερθεί και ομοφώνως έχει ψηφίσει για την απαλλοτριωσή του το δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Κελέκης τέλος, με την επιστολή του επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος κατά του κ. Φαφούτη.