iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Το μεγάλο όνειρο
της Κατερίνας
Αδαμοπούλου


 
Όταν τον Δεκέμβριο του 2016 ανέλαβα τη θέση ευθύνης της Διευθύνουσας Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, όπως έκανα, κάνω και θα κάνω σε όλη μου τη ζωή έθεσα στόχους.
Έκανα όνειρα. Έβαλα στην ατζέντα μου σχέδια. Πάντα με γνώμονα την πρόοδο, το πρωτοποριακό που να συνάδει με την αισθητική μου και φυσικά την πλήρη διαφάνεια, αξιοπρέπεια και εντιμότητα.
Προφανώς δεν θα κρίνω εγώ τα όσα έγιναν μέχρι σήμερα τα χρόνια που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Αλλά οι  πολίτες.
Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής έχει ήδη αλλάξει. Αλλάζει και θα συνεχίζει να αλλάζει. 
Στον πυρήνα της σκέψης μου είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου λιμένα, σύμφωνα με το master plun που εκπονήσαμε και βρίσκεται υπό την τελική έγκριση. Θα διαθέτει μαρίνα, μεγαλύτερο αλιευτικό καταφύγιο και άλλες μοντέρνες λειτουργικές εγκαταστάσεις, όπως πυρασφάλεια και πυροπροστασία και ό,τι απαιτείται για να υπάρχει ασφάλεια σε όλους όσοι έρχονται και φεύγουν από το λιμάνι.
Ονειρεύομαι να βγω από το μπαλκόνι του γραφείου μου και να αντικρίσω το ολοκληρωμένο έργο. Να δω τα πρόσωπα των ταξιδιωτών που θα χαίρονται να φεύγουν και να επιστρέφουν στη Ραφήνα. Να κατασκευάσουμε ένα λιμάνι πρότυπο που αξίζει σε αυτή την ιστορική πόλη.
Αυτό στα ''στενά'' διοικητικά όρια. Γιατί εκτός από το λιμάνι, η Ραφήνα έχει και μία ''λαβωμένη'' κοινωνία από τον πύρινο όλεθρο του καλοκαιριού. Με νωπές τις μνήμες από τις εκατό χαμένες ψυχές πρωτίστως. Αλλά και τα ζώα που βρήκαν τον θάνατο στις φλόγες. Τις χιλιάδες σπίτια που καταστράφηκαν. Τις περιουσίες που εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά. Και τις χιλιάδες στρέμματα δάσους που έγιναν στάχτη. Τη φύση που ναι μεν θα αναγεννηθεί από μόνη της αλλά θέλει χρόνο. 
Όσο γι αυτούς που έμειναν πίσω με θλιμμένη καρδιά και αγωνία για το αύριο, είναι πάντα στη σκέψη μου. Ζητώ Φώτιση για το τι άλλο μπορούμε να κάνουμε από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας ώστε να βοηθήσουμε διακριτικά, αλλά αποτελεσματικά. Λέω τι άλλο, γιατί ήδη οργανώσαμε με ταπεινότητα κάποιες ανθρωπιστικές δράσεις τους προηγούμενους μήνες. Και θα συνεχίσουμε. Γιατί δεν θα ξεχάσουμε. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους συνανθρώπους μας.
O Oργανισμός Λιμένος Ραφήνας. Δεν είναι ένα κτίριο. Δεν είναι ένας άψυχος Φορέας. Είναι άνθρωποι. Εργαζόμενοι. Πολίτες. Το μέλλον μας προσκαλεί να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Όλοι αλληλέγγυοι. Όλοι δημιουργοί.
 
Το άρθρο της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΟΛΡ Κατερίνας Αδαμοπούλου φιλοξενείται στην εφημερίδα ''Πρωτροσέλιδο''