Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μελίνα Κρόκου
για τη Ραφήνα
του μέλλοντος


Σκεπτόμενη πολλές φορές το που ζούμε, πως ζούμε, με ποιους συναναστρεφόμαστε και τελικά αν είμαστε ευτυχισμένοι με τη ζωή που κάνουμε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι μόνοι μας φτιάχνουμε τη ζωή μας, εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι των απόψεων και των πράξεων μας.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κατοικώντας στην Ραφήνα τα τελευταία επτά χρόνια και έχοντας κάποιες εικόνες από το εξωτερικό αναρωτιόμουν πως θα μπορούσε η πόλη αυτή, αυτός ο δήμος μαζί με το Πικέρμι φυσικά να γίνει ένας καλύτερος προορισμός, μία καλύτερη πόλη. Ένας ακόμη πιο σύγχρονος δήμος.

Είναι μία πόλη που ομολογουμένως έχει όλα τα προσόντα. Έχει θάλασσα, λιμάνι, φύση, γλυκιά ηρεμία, ωραίο περιβάλλον. Απλά λείπει κάτι. Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό που θα έπρεπε να γίνει -και απ’ όσο γνωρίζω θα υλοποιηθεί σύντομα - βάσει των σχεδίων που έχουν ανακοινωθεί από τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς - είναι η δημιουργία καταρχήν μια όμορφης κεντρικής πλατείας. Η πλατεία της Ραφήνας είναι κατά κάποιο τρόπο η καρδιά της πόλης και η καρδιά πρέπει να χτυπά δυνατά. Πόσο όμορφο θα ήταν να είχε ένα μικρό ποδηλάτοδρομο, ένα υπαίθριο προστατευμένο παιδότοπο, συντριβάνι, πλακόστρωτα δρομάκια, υπαίθρια μουσική, ωραίες πέργκολες-κλειστές, θερμαινόμενες. Σπουδαία έργα δρομολογούνται και για το Πικέρμι. Το μικρό ''διαμάντι'' της ανατολικής Αττικής.

Θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα με μελέτη και σωστή οργάνωση των προτάσεών που γίνονται για την ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτισμικού και φυσικού πλούτου της περιοχής, καθώς και με τους φορείς που μπορούν να τις υλοποιήσουν, να κάνουμε σπουδαία πράγματα, τα οποία θα οδηγήσουν την πόλη και τη ζωή των ανθρώπων σε μια καλύτερη κατεύθυνση.

Τι κάνει κατ’ουσίαν όμως ομορφότερο μία πόλη; Μα φυσικά οι κάτοικοι της!

Ενώ η Ραφήνα και το Πικέρμι προσπαθούν να αναβαθμιστούν σε πολλούς τομείς σε υποδομές, σε πολιτισμό, σε αθλητισμό, σε περιβάλλον κλπ, εντούτοις συναντώ και συνομιλώ καθημερινά με νέους ανθρώπους που δεν έχουν κανένα όραμα για την πόλη που ζουν. Φοβούνται την αλλαγή, δυσανασχετούν και αμφισβητούν οτιδήποτε όμορφο γίνεται. Πρέπει όλοι μαζί και ιδίως οι νέοι, να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και να οραματιστούμε το μέλλον χωρίς στεγανά και μόνιμες αναφορές στο παρελθόν απ’ το οποίο εν τέλει μόνο τα καλά πρέπει να κρατάμε.

Θεωρώ ότι είμαστε σε μία φάση ανασυγκρότησης του δήμου με ανθρώπους που δουλεύουν εργατικά ως προ αυτό το αποτέλεσμα και καλό θα ήταν να τους ενισχύουμε αν θέλουμε να ζήσουμε σε μια όμορφη πόλη που θα θαυμάζουμε και θα λέμε ότι βάλαμε όλοι ένα λιθαράκι για την ποιοτική αναβάθμισή της.

Η παράταξη ''Σύγχρονη Πολιτεία'' με επικεφαλής τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς με εμπνέει. Μου δίνει τη βεβαιότητα ότι θα οδηγήσει τον δήμο που ζει και η οικογενειά μου, με ασφάλεια στον δρόμο του μέλλοντος. Γι αυτό και ενώνω τις μικρές μου δυνάμεις μαζί του. Συμπορεύομαι με ''όπλα'' την αισιοδοξία, την ελπίδα, την αστείρευτη όρεξη για δουλειά και τις γνώσεις μου, στον αγώνα του Βαγγέλη Μπουρνούς. 

Στις δημοτικές εκλογές του Μαίου, ας πρυτανεύσει η καθαρά ματιά. Η καθαρή ψήφος σε αυτούς που εργάζονται άοκνα για το καλό της περιοχής!

Η Μελίνα Κρόκου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Βαγγέλη Μπουρνούς και τη ''Σύγχρονη Πολιτεία''