Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σίσσυ Κατσούδα
για τα
συμφέροντα...


Ό,τι πιο κοινότυπο ακούγεται τα τελευταία χρόνια από τα στόματα των πολιτικών.
Συνήθως την επικαλούνται  σε κρίσιμες στιγμές και μετά την καταπατούν , επιλέγοντας το αντίθετο από αυτό που η έννοια της ορίζει. Τι άλλο θα ήταν η ενότητα, αν όχι η  ανάπτυξη μέσα σε μια κοινωνία ενός κοινού κώδικα αρχών και επικοινωνίας με  τον οποίο θα μπορούν να προσεγγίζονται πολύπλοκα  προβλήματα στην βάση του αυτονόητου κοινού συμφέροντος?
 Με μία τέτοια αντίληψη και  ανεξαρτήτως πολιτικών , κομματικών  και άλλων διακρίσεων, ξεκίνησα κι εγώ,τη θεσμική συμμετοχή μου στα δημοτικά δρώμενα ως Δημοτικής  συμβούλου του Δήμου μας. Ως τότε βεβαίως, δεν ήμουν αμέτοχη του αγώνα για να αντιμετωπιστούν υπαρκτές κοινωνικές ανάγκες, τον οποίο πραγμάτωνα μέσω της ενασχόλησής μου με την τοπική τότε οργάνωση  συλλόγων και σχολείων  του Πικερμίου.
Αφετηρία μου η ειλικρινής πεποίθηση, ότι η διοικητική  οργάνωση σε τοπικό επίπεδο, όπου υπερισχύουν οι προσωπικές σχέσεις, βοηθά την επίτευξη της επιδιωκόμενης ενότητας και  άρα την ικανοποίηση κοινών στόχων δηλαδή της βελτίωσης της ζωής μας .Μέσα από την ενασχόλησή μου, μαθαίνοντας, γνώρισα ανθρώπους  με αίσθημα προσφοράς κι άλλους  επαγγελματίες της τοπικής πολιτικής σκηνής, κάποιους  πράττοντες  με γνώμονα την συνείδησή τους κι άλλους που σε κάθε ενέργεια, μετρούν  τον αριθμό των ψήφων που μπορούν να αντλήσουν..
Η πράξη τελικά απέδειξε ότι ,το να αναδεικνύεται  ποιό  είναι κάθε φορά το κοινό συμφέρον, μόνον αυτονόητο τελικά δεν είναι. Παρά το  ότι ξεκίνησα με μία δημιουργική διάθεση να συμβάλλω, ανεξάρτητα της θέσης μου στην αντιπολίτευση, ψηφίζοντας θέματα που έκρινα ως χρήσιμα, διαπίστωσα έναν εγκλωβισμό σε ένα κυκεώνα ατομικών συμφερόντων, παρανοήσεων, διαστρεβλώσεων, που μόνο την ενότητα και το κοινό συμφέρον δεν προωθούν. 
Επειδή  μας αξίζει  να ζούμε με όραμα και ελπίδα κι επειδή το ενδιαφέρον για τον τόπο  μας πρέπει να εκδηλώνεται  έμπρακτα, θεωρώ ότι πρέπει να συμμετέχουμε στα κοινά, όχι μόνον εν όψει εκλογών, και  η επιλογή των διοικούντων να είναι με βάση όχι τι λένε ή τι υπόσχονται, αλλά  τι έχουν κάνει στη ζωή τους, ποιές οι διακηρυγμένες αρχές τους, η έμπρακτη συνέπεια τους, οι δημιουργικές τους παρεμβάσεις στην κοινωνία ,η  ικανότητα να βρουν λύσεις , η δύναμη της προσωπικότητας τους , να παράγουν αλλά, ιδίως  να αντισταθούν στις σειρήνες της ιδιοτέλειας και των συμφερόντων…  
Διατηρώ την αισιοδοξία ότι οι πολίτες μπορούν να αναδείξουν τα πρόσωπα που  εκφράζουν  ενότητα , δρώντας με γνώμονα το κοινό συμφέρον κι ελπίζω στην συνειδητή συμμετοχή όλων, ώστε τίποτα να μην γίνεται ερήμην μας.
Η Σίσσυ Κατσούδα είναι Δημοτική Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου με τη Συμμαχία Δημιουργίας
 
ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα Πρωτοσέλιδο