iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Κατερίνα Αδαμοπούλου:
''23 του μηνός
ναυάγιο και πυρκαγιά''


Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο πάρκο Κυρήνειας για τους ανθρώπους που χάθηκαν στο ναυάγιο της «Χρυσής Αυγής».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Κατερίνα Αδαμοπούλου επισήμανε πως θα τελείται κάθε χρόνο αυτή η δέηση για να μην ξεχαστούν τα θύματα του τραγικού ναυαγίου. Η κ. Αδαμοπούλου υπογράμμισε και τη σύμπτωση της ημερομηνίας που προκαλεί δέος. 23 Φεβρουαρίου η ''Χρυσή Αυγή'', 23 Ιουλίου ο πύρινος όλεθρος με τις 100 χαμένες ψυχές σε Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι.

Μετά τη δέηση και τη σύντομη ομιλία, η κ. Αδαμοπούλου και ο Λιμενάρχης Ραφήνας έριξαν στη θάλασσα ένα στεφάνι. ''Να φτάσει ως το ναυάγιο'' ψέλλισε η κ. Αδαμοπούλου και η τελετή πήρε τέλος.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΛΡ Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος, ο τέως δήμαρχος και νυν γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Πιστικίδης, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Χριστόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Χαχολάκης και Σάββας Αραπκιλής, ο Έπαρχος Άνδρου και ο Περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου Σπύρος Πάντζας.