iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Ο Σπύρος Λουκάτος
για την
άλλη Ραφήνα...


Κατά κοινή ομολογία ο Σπύρος Λουκάτος έχει μια αποτελεσματική και ουσιαστική θητεία στην προεδρία του ΔΟΠΑΠ Ραφήνας Πικερμίου.
Άνθρωπος χαμηλών τόνων, προτιμά ''να σηκώνει τα μανίκια'' και να εργάζεται παρά τις δημόσιες σχέσεις. Σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του τα τελευταία χρόνια μιλάει για όλα.
 
Είστε ικανοποιημένος από το έργο του ΔΟΠΑΠ στη θητεία σας έως σήμερα?
 
Είμαι ικανοποιημένος, έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Είμαστε σε καλό δρόμο και αν καταφέρναμε να ξεπεράσουμε τις παθογένειες του δημοσίου όπως η γραφειοκρατία θα είχαμε κάνει πολύ περισσότερα και θα ήμουν απολύτως ικανοποιημένος.
 
Υπάρχει ελπίδα να εξαφανιστεί κάποτε η γραφειοκρατία στην Ελλάδα?
 
Δεν το πιστεύω! 
 
Ποιά έργα δεν έχουν γίνει ακόμη, αλλά έχουν προοπτική?
 
Η καταστροφή του περυσινού καλοκαιριού άλλαξε τις προτεραιότητες. Άλλαξε τον προγραμματισμό. Ο βασικός στόχος του ΔΟΠΑΠ είναι να ολοκληρωθεί το Πολιτιστικό Κέντρο που έχει μπλέξει στη γραφειοκρατία που λέγαμε πριν του δημοσίου. Το νέο Θέατρο να δοθεί στους πολίτες. Σύγχρονο και λειτουργικό. Να κάνουμε εκδηλώσεις κλειστού χώρου, που δεν υπάρχει σήμερα για να παρουσιάσουμε μία παράσταση. Στον αθλητισμό έμεινε πίσω, αλλά τώρα προχωράει η ανακαίνιση του χλοοτάπητα του γηπέδου της Ραφήνας, η κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου στην Αρίωνος. 
 
Αυτό το γήπεδο της Αρίωνος... Πότε θα πατήσει ποδοσφαιρικό παπούτσι στο χόρτο?
 
Περισσότερο είναι θέμα του δήμου και περισσότερο της Περιφέρειας, αλλά με βάση το χρονοδιάγραμμα στο επόμενο τρίμηνο ο αγωνιστικός χώρος μαζί με κάποιες περιφερειακές εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμος. Όμως ένα ένα πανέτοιμο γήπεδο για να διοργανωθεί αγώνας η ταπεινή μου άποψη είναι ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια. 
 
Μένουμε στον αθλητισμό. Ένα σπουδαίο event με ευρωπαικές προδιαγραφές o Αραφήνειος Δρόμος....
 
Έχει μπει ήδη στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ. Είναι μια πολύ καλή πρώτη κίνηση. Πρέπει όμως για να ''εκτοξευθεί'' ευρωπαικά - γιατί όχι - να γίνει συνδιοργάνωση από τον δήμο και το ΣΕΓΑΣ. Με την αφορμή που μου δίνετε, θέλω να παρακαλέσω τους πολίτες να αντιληφθούν ότι για τρεις ώρες μία Κυριακή τον χρόνο κλείνουν οι δρόμοι για να τρέξουν με ασφάλεια οι αθλητές. Είναι ο μεγαλύτερος ανοικτός δρόμος για το κοινό στα Μεσόγεια. Ας μην γκρινιάζουμε στους εθελοντές που παρατάνε το σπίτι και τις δουλειές τους για να βοηθήσουν. Στις 31 Μαρτίου ας είμαστε όλοι σε αυτό το μεγάλο αθλητικό event, ο καθένας με τον τρόπο του.
 Επίσης να ευχαριστήσω θερμά τους χορηγούς. Την ΜΚΟ ΑΙΓΑΙΑΣ ΑΜΚΕ του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, το φροντιστήριο HELLO και τον Εμπορικό Σύλλογο Ραφήνας 
 
Ως αντιπρόεδρο της Θύελλας Διασταύρωσης σας ρωτάω. Γιατί έγινε ''θόρυβος'' για τις επιχορηγήσεις των σωματείων?
 
Υπήρξε μουρμούρα ναι, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό ποσό ώστε οι ομάδες να κάνουν το κουμάντο τους. Από την άλλη πρέπει να πω δημοσίως ξανά ευχαριστώ στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή που βοηθάει τα σωματεία να επιβιώσουν. Και το λέω αυτό γιατί υπάρχουν δήμοι οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου. 
 
Η Θύελλα Διασταύρωσης δείχνει να ''πατάει καλά'' στη Γ΄ Εθνική κατηγορία...
 
Η Θύελλα κάθε χρόνο προσπαθεί να εδραιωθεί. Το θετικό είναι ότι κάθε χρόνο παίζουν όλο και περισσότερα παιδιά από τις Ακαδημίες. Μειώνεται το λεγόμενο ''παικτικό μπάτζετ" για έμπειρους παίκτες, αφού τα νέα παιδιά βοηθάνε στο δύσκολο πρωτάθλημα. Και σημασία έχει άλλωστε όχι η κατηγορία αλλά η αξιοπρέπεια και η δουλειά πάνω στο πλάνο. Τώρα η Θύελλα έχει σχέδιο που αποδίδει καρπούς.
 
Δεν θα ήταν καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο αν οι ομάδες έδιναν βάση στις Ακαδημίες?
 
Το έχουμε ξαναπεί, σίγουρα θα ήταν. Αλλά να ρωτήσουμε εκτός από τις ομάδες και τους φιλάθλους αν έχουν την υπομονή και την εμπιστοσύνη για τα παιδιά των Ακαδημιών. Είμαι Παναθηναικός και είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που τυχαία έχει παιδιά από Ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Αν όμως αύριο έρθει ένας μεγαλοεπενδυτής , τα παιδιά θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Δυστυχώς είναι έτσι διαρθρωμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο με ευθύνη της Πολιτείας, ώστε να υπάρχει μια συνεχής χρηματική συναλλαγή μέσω μάνατζερ, παικτών και συστήματος μετεγγραφών.
 
Ποιά είναι η φιλοσοφία σας για τη διοίκηση γενικά?
 
Η αποψή μου είναι ότι κάθε ομάδα, Φορέας, εταιρία, οργανισμός πρέπει να απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν. Πού βρίσκονται στη θέση τους γιατί δεν έχουν ιδιοτέλεια ή συμφέροντα και αν ήταν δυνατόν να έχουν και κάποιες γνώσεις (εξαιρώ τις ιδιωτικές εταιρίες που είναι απαραίτητη προυπόθεση και αυτονόητο). 
 
Θα θέλατε άλλη μία θητεία στον ΔΟΠΑΠ?
 
Δύσκολη ερώτηση! Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω στον ΔΟΠΑΠ. Αγαπάω τους εργαζόμενους, τη συναναστροφή με τους ανθρώπους, έχω γνωρίζει νέα πράγματα που δεν θα είχα την ευκαιρία, πήρα ωραίες εμπειρίες. Γνώρισα και μια άλλη Ραφήνα κι ένα άλλο Πικέρμι. Δεν ξέρω όμως αν η οικογενειακή και επαγγελματική μου ζωή μου το επιτρέψουν. 
 
Σας ευχαριστώ πολύ.
 
Κι εγώ για τη φιλοξενία
 
ΠΗΓΗ Εφημερίδα Πρωτοσέλιδο