iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Αίσθηση από τη
διαδικτυακή έρευνα
του Σπύρου Πάντζα


Αίσθηση προκάλεσαν τα ευρήματα της μεγάλης διαδικτυακής έρευνας που έκανε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου Σπύρος Πάντζας για τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη.

Τα στοιχεία αποτελούν θέμα συζήτησης στην κοινωνία και σχεδιασμού στα επιτελεία των παρατάξεων. Θυμίζουμε ότι ο κ. Πάντζας έκανε την εκδήλωση σε μια κατάμεστη αίθουσα που αποδείχθηκε μικρή.

Ας δούμε την ομιλία του, που δίνει το στίγμα της νοοτροπίας και του νέου άξονα που κινείται στην τοπική αυτοδιοίκηση:

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί μου συμπολίτες καλησπέρα σας . Θέλω να σας ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου για την παρουσία σας στην αποψινή εκδήλωση. Με κάνετε να νοιώθω τεράστια χαρά, να πλημμυρίζω πραγματικά από θετικά συναισθήματα για την εκτίμηση που μου δείχνετε.

Θέλω
επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την έρευνα. Μία έρευνα που έγινε για πρώτη φορά στην περιοχή μας με σκοπό να αναδείξει τα σοβαρά , χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Έρευνα που δεν θα είχε υλοποιηθεί αν δεν είχα την αμέριστη συμπαράσταση του κ.Κώστα Παναγόπουλου ιδρυτή της εταιρείας ερευνών ALCO.

Στόχος μου είναι να πολιτευθούμε με διαφορετικό τρόπο. Να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε πραγματικά για τα προβλήματα της περιοχής και των συνανθρώπων μας.

Αυτό κατορθώνεται δίνοντας τον λόγο στον πολίτη. Ξεκινώντας δηλαδή από τη βάση . Γιατί για εμένα είναι πιο σημαντικό να ακούς από το να μιλάς.
Πρώτα λοιπόν καταγράφουμε τα προβλήματα και μετά εκπονούμε τις προγραμματικές μας θέσεις .

Γιατί υποτίθεται, ότι με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, απευθυνόμαστε στους πολίτες για να μας επιλέξουν. Με αυτό τον τρόπο αφαιρούμε καταρχήν το “υποτίθεται” και είμαστε αρκετά πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη οι πολίτες.

Σε αυτή την προσπάθεια λοιπόν, η έρευνα μας βοήθησε στην ιεράρχηση συμβατικών προβλημάτων υποδομών και ποιότητας ζωής.
Η άποψή σας όμως , είναι αυτή που θα διαμορφώσει τις προτάσεις μου στις επόμενες διοικήσεις του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, των όμορων δήμων καθώς και της περιφέρειας Αττικής.

Είναι ένα άλλο μοντέλο αντίληψης της τοπικής αυτοδιοίκησης, που σε συνεργασία με σύγχρονες πρακτικές και με ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο στον οποίο ζουν , θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης και να αναπτύξουμε την τοπική οικονομία.

Να εκσυγχρονιστούμε και να ακολουθήσουμε επιτυχημένα παραδείγματα ευρωπαϊκών πόλεων. Να εργαστούμε με όλους τους φορείς της Βορειοανατολικής Αττικής για ένα καλύτερο αύριο. Πάντα , με σεβασμό στην ανθρώπινη φύση,τις αξίες μας , αλλά και το περιβάλλον.

Με έργα λοιπόν και όχι με εντυπώσεις , με πνεύμα ομόνοιας και όχι στείρων αντιπαραθέσεων , επειδή η ιστορία μας έχει δείξει ότι μόνο όταν είμαστε ενωμένοι κατακτούμε τους στόχους μας , απευθύνω κάλεσμα σε όλους σας για ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στο κακό παρελθόν. Ενάντια στις πρακτικές που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση . Να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα και να προσφέρουμε ουσιαστικά .

Γνωρίζετε ότι είμαι ένας από σας. Μαζί μεγαλώσαμε σε αυτόν τον τόπο .Μαζί αντιμετωπίσαμε αρκετά. Μαζί προσπαθήσαμε ουκ ολίγες φορές να προστατέψουμε τις περιουσίες και τους αγαπημένους μας από τις φυσικές καταστροφές. Μαζί εργαστήκαμε. Μαζί λοιπόν θα προχωρήσουμε για εμάς και το μέλλον των παιδιών μας. Παραμένω εδώ στη διάθεσή σας εργάτης ακούραστος.
Ο Σπύρος Πάντζας είναι υποψήφιος με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία'' του Βαγγέλη Μπουρνούς