iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Δημιουργείται
Τμήμα Τροχαίας
στη Ραφήνα; (έγγραφο)


Επίσημο αίτημα του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου προς την υπουργό προστασίας του  πολίτη για την ίδρυση Τμήματος Τροχαίας στη Ραφήνα.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr αποκαλύπτει αποκλειστικά το ρεπορτάζ και το έγγραφο που εστάλη στην Όλγα Γεροβασίλη από τον Βαγγέλη Μπουρνούς.

Είχε προηγηθεί προ ημερών σύσκεψη με τη συμμετοχή και του περιφερειακού συμβούλου Σπύρου Πάντζα, ο οποίος έθεσε επί τάπητος το θέμα της συμφόρησης της Ραφήνας το καλοκαίρι λόγω του λιμανιού και την ιδέα της δημιουργίας του Τμήματος και αμέσως έγινε δεκτό τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τους υπόλοιπους συμβούλους. Μάλιστα ο κ. Μπουρνούς πρόκρινε με ενθουσιασμό την ιδέα σε σχέση με ένα άλλο ενδεχόμενο ενίσχυσης με άνδρες του τμήματος τροχαίας Αγίας Παρασκευής.

Έτσι το πρωί ο κ. Πάντζας το πρωί με τη διπλή ιδιότητα και του περιφερειακού συμβούλου αλλά και του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου συναντήθηκε με τη διευθύντρια της υπουργού προστασίας του πολίτη και μετέφερε προφορικώς το αίτημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το υπουργείο είδε με θετικό ''μάτι'' την πρόταση και δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε εξελίξεις.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς αφού ενημερώθηκε από τον κ. Πάντζα, έστειλε επίσημο έγγραφο του δήμου προς την κ. Γεροβασίλη στην οποία εξηγεί εκτενώς τους λόγους για΄την αδήριτη ανάγκη δημιουργίας Τμήματος Τροχαίας στη Ραφήνα. Με σκοπό τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης κυρίως τους θερινούς μήνες λόγω της έλευσης εκατοντάδων χιλιάδων οχημάτων, τη διευκόλυνση και ρύθμιση της κυκλοφορίας, αλλά και τους συνήθεις τροχαίους ελέγχους. Εκτιμάται πως όταν συσταθεί το Τμήμα Τροχαίας η πόλη θα πάρει μια σημαντική ''ανάσα'' από το κυκλοφοριακό ''έμφραγμα''.