Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κωνσταντίνος Μώρος:
''Η επόμενη ημέρα
της ελπίδας''


 
Στην πρώτη αυτοδιοικητική του θητεία, ο Κωνσταντίνος Μώρος κέρδισε τις εντυπώσεις.
Η κοινωνία της Ραφήνας και του Πικερμίου εκτίμησε την ευγένεια και το ήθος του διαπρεπούς επιστήμονα. Ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κράτησε άριστα το ''τιμόνι'' και ήταν δίκαιος και ενωτικός.
Υποψήφιος με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία'' του υποψηφίου δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς, ο κ. Μώρος μιλάει στο ''Πρωτοσέλιδο'' για το σήμερα και το αύριο του δήμου. 
 
Είναι ένας ''μικρός βουλευτής" ο δημοτικός σύμβουλος?
 
Ο δημοτικός σύμβουλος έχει τη δύναμη της ψήφου στο δημοτικό συμβούλιο. Μιά ψήφος μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα ενός δήμου. Μια ψήφος μπορεί όμως και να ''καταδικάσει'' μια πόλη. Ο δημοτικός σύμβουλος που σέβεται την εμπιστοσύνη των πολιτών που τον εξέλεξαν πρέπει να λειτουργεί με απόλυτη εντιμότητα, διαφάνεια και ματιά στο μέλλον. Μακριά από σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα.
 
Τι ελπίζετε για την επόμενη ημέρα των εκλογών σε Ραφήνα και Πικέρμι?
 
Είμαι σίγουρος πως η επόμενη ημέρα για τη Ραφήνα και το Πικέρμι θα είναι μια ημέρα με φως, ελπίδα και αισιοδοξία. Η ''Σύγχρονη Πολιτεία'' υπό τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, θα συνεχίσει το μεγάλο έργο που ξεκίνησε και η κοινωνία θα δει πράγματα που δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από μία δεκαετία. Μακάρι και η αντιπολίτευση να αντιληφθεί ότι όλοι μαζί ζούμε στον ίδιο δήμο. Με τα ίδια όνειρα και τα ίδια προβλήματα. Συνεπώς πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για το κοινό καλό.
 
Τι σας απογοήτευσε στην πρώτη σας θητεία?
 
Θέλω να τα αφήσω πίσω μου όσα με πίκραναν ή με στενοχώρησαν. Είμαι άνθρωπος που κοιτάζω μπροστά, δεν κρατάω κακίες και προσπερνάω τα εμπόδια. Απλώς ελπίζω και εύχομαι μην ξανασυμβούν παρόμοιες πρακτικές και συμπεριφορές σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Άλλωστε αυτά που με απογοήτευσαν για λίγο, στη συνέχεια μου έδωσαν δύναμη και εμπειρία.
 
Και τι σας έδωσε κουράγιο και ελπίδα για το μέλλον?
 
Οι πολίτες που με ήπιο τρόπο, με υπομονή και με κατανόηση ξέρουν ότι ο δήμος αλλάζει και πηγαίνει μπροστά. Γνωρίζουν τους δαιδαλώδεις διαδρόμους της κρατικής γραφειοκρατίας που ''φρενάρει'' έργα και σχέδια. Είναι οι πολίτες που κοσμούν την κοινωνία. Οι άνθρωποι που στηρίζουν τους δήμους με τη στάση ζωής τους, τις προσδοκίες τους και τον μοντέρνο τρόπο σκέψης τους. Μέσα σε αυτούς φυσικά είναι μπροστάρης η νέα γενιά. Οι 18χρονοι μαθητές, οι 20χρονοι φοιτητές, οι νέοι εργαζόμενοι που αποτελούν το μέλλον.
 
Πιστεύετε στον εποικοδομητικό ρόλο της αντιπολίτευσης που ελέγχει την εξουσία?
 
Φυσικά. Είναι το άλφα και το ωμέγα στη λειτουργία της δημοκρατίας. Η αντιπολίτευση δεν έχει ρόλο μόνο να καταγγέλλει και να καταψηφίζει, αλλά και να προτείνει, να σχεδιάζει, να συνεργάζεται, να είναι αρωγός στο αύριο.
 
Γιατί συμπορεύεστε με τον Βαγγέλη Μπουρνούς?
 
Η επιτομή της λέξης εργατικότητα και αφοσίωση στα κοινά ταιριάζει απόλυτα στον Βαγγέλη Μπουρνούς. Η ζωή του μετά την οικογενειά του είναι ο δήμος. Πώς θα πάει μπροστά αυτός το τόπος. Η πόρτα του πάντα ανοικτή. Το τηλέφωνο πάντα στη διάθεση όλων. Εξαιρετικός δήμαρχος, παράδειγμα προς μίμηση. Η επόμενη τετραετία θα είναι εμβληματική για τον κ. Μπουρνούς. Η Ραφήνα και το Πικέρμι θα τον ''αγκαλιάσουν'' θερμά.
 
Θα θέλατε να δώσετε μια συμβουλή στους ψηφοφόρους?
 
Τη συμβουλή που δίνω πάντα στον εαυτό μου πριν το παραβάν. Να επιλέξουν καθαρούς ανθρώπους με όρεξη για δουλειά. Με ανιδιοτέλεια και μεράκι. 
 
Είστε υπέρ της ανανέωσης των ψηφοδελτίων στην πολιτική και δη στην τοπική αυτοδιοίκηση?
 
Εννοείται! Οι νέοι - το λέω από καρδιάς αν και ακούγεται τετριμμένο - είναι το μέλλον της χώρας. Αρκεί μόνο να έχει αγάπη για τα κοινά και την πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση. Όχι απλώς να συνεχίζει το όνομα της οικογένειας ή να θέλει να γίνει ''διάσημος''. Γιατί έτσι δεν πάμε μπροστά, αλλά οπισθοχωρούμε. Ο ιδανικός συνδυασμός οι μεγαλύτεροι και έμπειροι σε μία ''ομάδα'' με νέους και ορμητικούς, με δύναμη και ζωντάνια για δημιουργία.
 
Σας ευχαριστώ
 
Κι εγώ για τη φιλοξενία.
 
O ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΩΡΟΣ είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία''
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο