iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Η πρώτη λειτουργία
του Αρχιεπισκόπου
Αμερικής Ελπιδοφόρου


Την πρώτη του Θεία Λειτουργία πραγματοποίησε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Νέα Υόρκη. Μετά την λαμπρή τελετή ενθρόνισης ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, παρουσία πλήθους πιστών από την ομογένεια, του υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου και του γ.γ.Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργου Καλαντζή πραγματοποίησε την πρώτη του θεία Λειτουργία στην Αμερική.

Στη λειτουργία την ημέρα της γιορτής των Αγίων Πάντων συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος και οι Ιεράρχες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αμερικής ενώ παρέστη και πρώην Αμερικής Δημήτριος. Ιδιαίτερη συγκίνηση μετέδωσε η χορωδία που έδωσε το δικό της τόνο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μεταξύ άλλων τόνισε: Σήμερα ανοίγει, έτσι, πάλι ένας λειτουργικός κύκλος της Εκκλησίας μας, κατά τον οποίο θα προσπαθήσουμε να ζήσουμε τη μαρτυρία όλων των Αγίων της Εκκλησίας μας, ως συμπαρεκτεινόμενης στους ακατάπαυτους αιώνες Πεντηκοστής, και να ευθυγραμμίσουμε την πίστη μας με εκείνη των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Μαρτύρων, ανδρών και γυναικών. Να σημειώσω ότι η πίστη μας δεν είναι μια ατομική υπόθεση, είναι η κοινή βιωτή, είναι η μαρτυρία των Αγίων μας, όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστης μας: «Εἰς Μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν».