iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Μπόρις Τζόνσον
Ο ''γυναικάς'' νέος
Βρετανός πρωθυπουργός


Ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών του Συντηρητικού κόμματος στη Βρετανία και αντικαταστάτης της Τερέζα Μέι αναμένεται να εκλεγεί την Τρίτη και την αμέσως επόμενη ημέρα να εγκατασταθεί στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Με τα μέχρι σήμερα προγνωστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην δήμαρχος Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, θα αναδειχθεί νικητής της εσωκομματικής αναμέτρησης των Τόρις, εκτός, αν ο αντίπαλός του Τζέρεμι Χαντ κάνει την έκπληξη και το απόγευμα της Τετάρτης θα έχει αντικαταστήσει την Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργική κατοικία.

Όμως, ο εκκεντρικός πολιτικός και υπέρμαχος του Brexit δεν θα μετακομίσει μόνος στη Ντάουνιγκ Στριτ αλλά, όπως όλα δείχνουν, θα έχει στο πλευρό του τη νεαρή ξανθιά σύντροφό του, Κάρι Σάιμοντς, πρώην επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Συντηρητικού κόμματος και υπεύθυνη για τον χωρισμό του Τζόνσον από την δεύτερη σύζυγό του, Μαρίνα Χουίλερ, με την οποία ο «Μπότζο» έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Το απόγευμα της Κυριακής ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον 55χρονο Μπόρις Τζόνσον και την 31χρονη Κάρι Σάιμοντς να αναχωρούν από την κατοικία του Τζόνσον στο Οξφορντσάρ με την συνοδεία των βοηθών τους αλλά και των αστυνομικών της ασφάλειας του πρώην υπουργού. Με τη νέα εβδομάδα ξεκινά κατά πάσα πιθανότητα και μια νέα ζωή για το ζευγάρι καθώς η κάλπη που θα αναδείξει τον νέο αρχηγό των Τόρις και νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας θα κλείσει την Δευτέρα. Την Τρίτη θα ανακοινωθεί ο νικητής και την Τετάρτη η Τερέζα Μέι θα επισκεφθεί την βασίλισσα Ελισάβετ για να της ανακοινώσει επίσημα την παραίτησή της.



 

Τον Ιούνιο οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία μετά από έντονο καβγά του ζευγαριού. Ο Μπόρις Τζόνσον επί τρεις ημέρες παρέμενε «σφίγγα» για το θέμα στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αλλά τελικά μίλησε στην πολιτική συντάκτρια Λόρα Κούενσμπεργκ του BBC.

«Δεν μιλώ για θέματα που αφορούν την οικογένειά μου και τους αγαπημένους μου. Και υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι΄αυτό. Αυτός είναι πως αν το κάνεις, τους σύρεις σε πράγματα με έναν τρόπο που δεν είναι δίκαιος για εκείνους», δήλωσε ο Τζόνσον. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Τζόνσον και η 55χρονη σύζυγός του Μαρίνα Χουίλερ ανακοίνωσαν μετά από 25 χρόνια γάμου πως ξεκινούν την διαδικασία διαζυγίου αλλά αυτό ακόμα δεν έχει εκδοθεί.