iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν
την εκκλησία των
Πέτρου και Ανδρέα


Αρχαιολόγοι ισχυρίζονται πως βρήκαν την εκκλησία των Αποστόλων του Ιησού, Πέτρου και Ανδρέα, στην περιοχή της Γαλιλαίας.

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα συγκρότημα εκκλησιών, το οποίο φέρεται να ανήκει στο ψαροχώρι όπου οι Απόστολοι Πέτρος και Ανδρέας είχαν γεννηθεί και το οποίο είχε επισκεφτεί ο Ιησούς. Οι ειδικοί επιμένουν πως η εκκλησία που βρήκαν είναι αυτή που έψαχναν για χρόνια, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν αναφορές μόνο για μία εκκλησία που φέρεται ο Ιησούς να τους συνάντησε και να τους πήρε μαζί Του ως μαθητές Του.
Υπήρχαν αναφορές από το 725 για την συγκεκριμένη εκκλησία, αλλά κανένα σημάδι που να επιβεβαιώνει την ύπαρξή της. Κάποιοι πίστευαν πως δεν υπάρχει καν, αλλά οι ερευνητές φαίνεται πως βρήκαν αυτό που έψαχναν, στην περιοχή του Αλ Αράζ, κοντά στην Θάλασσα της Γαλιλαίας.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης μωσαϊκά πατώματα και τοίχους, καθώς και η βυζαντινή εκκλησία δίπλα σε υπολείμματα οικισμών της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, περιγραφή που ταιριάζει τέλεια, με το χωριό των Αποστόλων Πέτρου και Ανδρέα.

Η εκκλησία που ανακαλύφθηκε, φέρεται να χτίστηκε σε μέρος της οικίας των δύο Αποστόλων. Προς το παρόν έχουν ανακαλύψει την νότια πλευρά δωματίων της εκκλησίας και πιστεύουν πως κάτω από τη γη κρύβεται ένα συγκρότημα μοναστηριού.

«Εχουμε βρει μόνο το ένα τρίτο της εκκλησίας, αλλά την βρήκαμε. Είναι όντως εκκλησία. Είναι από την Βυζαντινή εποχή και τα μωσαϊκά πατώματα αποδεικνύουν αυτά που λέμε. Ότι πρόκειται για μια τυπική εκκλησία της εποχής», ανέφερε ο Μορντεκάι Αβιάμ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κίνερετ, στην Daily Mail.