Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιερέας έκλεψε
100.000 δολάρια
για τον συντροφό του


Ένας καθολικός ιερέας ξεπέρασε κάθε όριο.

Άφησε τα θεϊκά και αφοσιώθηκε στα γήινα, κλέβοντας 100.000 δολάρια από εράνους προκειμένου να ταξιδεύει και να... πληρώνει gay άντρες που γνώριζε στο διαδίκτυο και ερχόταν σε επαφή μαζί τους.

Ο 56χρονος ιερέας Joseph McLoone κατηγορείται για υπεξαίρεση χιλιάδων δολαρίων, τα οποία μετέφερε από το... παγκάρι της εκκλησίας, στους λογαριασμούς του, προκειμένου να συντηρεί και τροφοδοτεί τα σεξουαλικά του πάθη για άντρες που γνώριζε μέσω της εφαρμογής Grindr. Η απίθανη αυτή ιστορία διαδραματίστηκε κάτω από τη... μύτη των πιστών στο Downingtown της Pennsylvania, στον Ναό St. Joseph.

Ο ιερέας που δεν κατάφερε να τιθασεύσει το πάθος του για άτομα του ίδιου φύλου, έκλεβε χρήματα από τις δωρεές από το 2011 έως και το 2018, οπότε και αποκαλύφθηκε η δράση του. Ο εισαγγελέας που διεξήγαγε την έρευνα, δήλωσε στο δικαστήριο ότι οι πιστοί εμπιστεύονταν τον Joseph McLoone και έκαναν μεγάλες δωρεές.

Όσο περνούσε ο καιρός, οι... ανάγκες του καθολικού ιερέα αυξάνονταν. Για τον λόγο αυτό, έλαβε εξουσιοδότηση να διπλασιάσει το ποσό που λάμβανε από τους συγγενείς για την τέλεση γάμων και κηδειών. Τα χρήματα αυτά, συν εκείνα που κατέθεταν οι πιστοί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, πήγαιναν στα ταξίδια και στους gay συντρόφους του «πατέρα» Joseph McLoone.