iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Επιστρέφει 60 εκ. ευρώ
στον Μπερλουσκόνι η
πρώην σύζυγος...


Οι ωραίες γυναίκες ποτέ δεν έλειψαν από τη ζωή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι περιπέτειες με αυτές τις γυναίκες, επίσης δεν έλειψαν.

Aπόφαση ιταλικού δικαστηρίου αλλάζει τώρα τα δεδομένα υπέρ του Σίλβιο, καθώς έκρινε ότι η πρώην σύζυγος του ιταλού μεγιστάνα και πολιτικού είναι αρκετά ευκατάστατη για να χρειάζεται την διατροφή του πρώην συζύγου της.

Εφετείο στο Μιλάνο πήρε την απόφαση ότι η Βερόνικα Λάριο πρέπει να πληρώσει στον Μπερλουσκόνι 60 εκατομμύρια ευρώ. Και όχι μόνο αυτό: κατήργησε την υποχρέωση του Μπερλουσκόνι να της πληρώνει διατροφή, η οποία έφτανε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ το μήνα!

Η Λάριο, 61 ετών σήμερα, έχει τρία παιδιά με τον Μπερλουσκόνι. Γνωρίστηκαν το 1980 και παντρευτήκαν 10 χρόνια αργότερα. Χώρισαν το 2009, όταν έγινε γνωστή η σχέση του Μπερλουσκόνι με 18χρονο μοντέλο.

Δικαστήριο το 2012 είχε ορίσει τη διατροφή σε 3 εκατ. ευρώ τον μήνα. Τον επόμενο χρόνο ο Μπερλουσκόνι πέτυχε την μείωση της διατροφής σε 1,4 εκατ. ευρώ που και πάλι του φαινόταν πολύ υψηλό ποσό.

Να σημειωθεί ότι η περιουσία του Μπερλουσκόνι υπολογίζεται στα 7 δισ. δολάρια και, σύμφωνα με το Forbes, είναι ο πέμπτος πλουσιότερος Ιταλός.

Οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι στην επιχειρηματολογία τους εξήγησαν ότι η περιουσία της Λάριο, που φτάνει τα 16 εκατ. ευρώ, είναι αρκετή για να την στηρίξει, άρα δεν χρειάζεται διατροφή. Η Λάριο, πρόσθεσαν οι δικηγόροι, έχει μετρητά, κοσμήματα και κτηματομεσιτική επιχείρηση.

Το BBC σημειώνει ακόμη ότι μέσα στο 2017 το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είχε αποφασίσει ότι οι διαπραγματεύσεις μετά το διαζύγιο δεν χρειάζεται να εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής που είχε το ζευγάρι πριν χωρίσει, αλλά απλώς να εξασφαλίζει ένα επαρκές επίπεδο.