iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ωμή απειλή
του Ερντογάν
για τους μετανάστες


Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την απειλή ότι θα στείλει νέο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, κλιμακώνοντας τις πιέσεις προκειμένου η Δύση να ικανοποιήσει τα αιτήματά του.

Η Τουρκία θα αναγκαστεί να αφήσει Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στα εδάφη της να φύγουν για την Ευρώπη, αν η Δύση δεν δώσει μεγαλύτερη στήριξη στην Άγκυρα και δεν υποστηρίξει τα πλάνα της για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη Συρία, όπου θα μπορούσαν να εγκατασταθούν πρόσφυγες, τόνισε ο Ερντογάν, σε συνέντευξη στο Reuters. Το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί σε όλους τους τόνους με νέο κύμα προσφύγων και ενώ ήδη το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αυξημένες ροές προς τα ελληνικά νησιά.

«Αν δεν μπορείτε να το αποδεχτείτε αυτό, θα ανοίξουμε τις πύλες. Αφήστε τους να πάνε όπου θέλουν να πάνε», είπε αναφερόμενος στους πρόσφυγες. Η δημιουργία ζώνης 32 χλμ. εντός της βορειοδυτικής Συρίας θα επιτρέψει στους πρόσφυγες που είναι στην Τουρκία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. «Θα επιτρέψει να καλυφθούν όλες οι ανάγκες τους, για εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη. Θα τους επιτρέψει να ζήσουν στη δική τους γη και να φύγουν από τις σκηνές και τα κοντέινερ», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.