iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Τέτοια λαχτάρα δεν
έχει ξαναζήσει
ποτέ άνθρωπος...


Στην οροφή του αυτοκινήτου τους είχαν αποκλειστεί για τέσσερα μερόνυχτα δύο άνδρες -ένας 37χρονος και ένας 19χρονος- αλλά και ο σκύλος τους στη δυτική Αυστραλία, καθώς βρίσκονταν σε νερά όπου παραμόνευαν κροκόδειλοι.

Όπως έγραψε το BBC, οι δύο άνδρες και ο σκύλος τους είχαν πάει εκδρομή, την περασμένη Παρασκευή, για ψάρεμα στο Κίμπερλεϊ της δυτικής Αυστραλίας, όταν το αυτοκίνητό τους κόλλησε στις λάσπες.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε τη Δευτέρα -αφού είχαν περάσει τρεις ημέρες και οι εκδρομείς δεν είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους, οι οικογένειές τους το ανέφεραν στις Αρχές- και άρχισαν έρευνες, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους το απόγευμα της Τρίτης.

Οπως είπε αστυνομικός, μια «στενή επαφή» με έναν κροκόδειλο τους έκανε να αναζητήσουν καταφύγιο στην οροφή του αυτοκινήτου για τέσσερις νύχτες.

«Προφανώς εδώ στο Κίμπερλεϊ πρέπει να κοιτάς για κροκόδειλους και φίδια, και πιστεύω ότι ένας από τους κυρίους είδε έναν κροκόδειλο να πλησιάζει το όχημά τους ενώ ήταν εκεί έξω – οπότε και προφανώς πανικοβλήθηκαν από αυτό» είπε σχετικά ο ίδιος.

Πρόσθεσε δε, πως -όταν εντοπίστηκαν- το νερό τους τελείωνε, ήταν εξαιρετικά κουρασμένοι και είχαν επηρεαστεί από τη ζέστη – είχαν αφυδατωθεί.

Τόσο τα κινητά τους, όσο και τα υπόλοιπα πράγματά τους-προμήθειες, ήταν εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου, η οποία είχε πλημμυρίσει με αλμυρό νερό.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα, είναι η τέταρτη φορά αυτόν τον μήνα που αυτοκινητιστές αντιμετωπίζουν προβλήματα στην περιοχή του Κίμπερλεϊ, σε σημείο που απαιτείται διάσωσή τους. Τουρίστες και ντόπιοι συχνά αποκλείονται λόγω της παλίρροιας στην περιοχή, ενώ αυτή την εποχή οι κροκόδειλοι είναι ιδιαίτερα επιθετικοί.

Εσείς, θα αντέχατε για τόσες ημέρες και νύχτες στην οροφή ενός αυτοκινήτου, χωρίς νερό και φαγητό, κι από κάτω να βλέπατε τους κροκόδειλους έτοιμους να επιτεθούν;