iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Τσαμπουκάς από τον
Ερντογάν Απειλεί με
3,6 εκ. μετανάστες


Νέες απειλές κατά της Ευρωπαικής ένωσης εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις επικρίσεις για την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, καλώντας την Ευρώπη να συνέλθει ειδάλλως η χώρα του θα ανοίξει τις πύλες σε 3,6 εκατ. πρόσφυγες.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την ΕΕ ότι ουδέποτε υπήρξε ειλικρινής έναντι της Τουρκίας, την οποία κρατά στο περίμενε από το 1963 υποσχόμενη ότι θα την δεχθεί ως μέλος της. Και προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα αντιδράσει αν οι Ευρωπαίοι χαρακτηρίσουν κίνηση κατοχής την τουρκική επιχείρηση πλημμυρίζοντας τη Γηραιά Ήπειρο με εκατομμύρια προσφύγων.
«Σ’ αυτούς που δεν βλέπουν αυτή την εισβολή των YPG [κουρδικών πολιτοφυλακών] και του PKK και καταφέρονται κατά της κίνησης που κάνουμε για την ενότητα της Συρίας λέω: ΕΕ, σύνελθε. Η επιχείρησή μας δεν είναι κίνηση κατοχής. Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες». Και συνέχισε καταχειροκροτούμενος λέγοντας :«Δεν πληρώνουν τα τρία δισ. ευρώ που υποσχέθηκαν στην Τουρκία, ενώ η χώρα μας έχει ξοδέψει 40 εκατ. δολάρια χωρίς να πάρει τίποτα από την Ευρώπη».