Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προελαύνει ο
Τουρκικός στρατός
στη βόρειο Συρία


Για τρίτη ημέρα συνεχίζει απτόητη η Τουρκία τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο έδαφος της βόρειας Συρίας αφήνοντας πίσω της - σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας - «277 νεκρούς τρομοκράτες», τραυματίες, χιλιάδες ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις εστίες και παγκόσμια ανησυχία

Η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πηγή της Ειρήνης» βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Ερντογάν δηλώνει ότι δεν έχει «κρυφή ατζέντα» ενώ κρίσιμη αναμένεται η επικείμενη συνάντησή του με τον Τραμπ στις 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση στον λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας «49 τρομοκράτες από PKK/PYD-YPG εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια των νυχτερινών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης "Πηγή Ειρήνης". Επομένως ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών που έχουν εξουδετερωθεί από την αρχή της επιχείρησης ανέρχται σε 277».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) προκάλεσε νέα ανησυχία καθώς σε ανάρτησή του στο Twitter άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και στρατιωτικής επέμβασης προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία στη βόρεια Συρία.

«Έχουμε μία από τις τρεις επιλογές: Να στείλουμε χιλιάδες στρατεύματα και να κερδίσουμε Στρατιωτικά, να πλήξουμε την Τουρκία πολύ σκληρά Οικονομικά και με Κυρώσεις, ή να διαμεσολαβήσουμε για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων!» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.