iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Η Unicef για τις
δυο απειλές
κατά των παιδιών


Μπορεί τα παιδιά ανά την υφήλιο να ζουν περισσότερο σήμερα και να είναι πιο υγιή, αλλά όπως διαπιστώνει έκθεση της Unicef , εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διάφορες απειλές, όπως το cyberbullying και η κλιματική αλλαγή.

Παρά τα επιτεύγματα που έχουν γίνει τις τελευταίες τρεις δεκαετίας και βελτίωσαν τις ζωές των παιδιών, η φτώχεια και η περιθωριοποίηση εξακολουθούν να απειλούν εκατομμύρια παιδιά στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, επισημαίνει η έκθεση της Unicef, που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η επικεφαλής της Unicef Χενριέτα Φορ δήλωσε ότι πέρα από τις γνωστές «προκλήσεις στην υγεία, τη μόρφωση και τη σίτιση, τα παιδιά έρχονται ολοένα και συχνότερα αντιμέτωπα με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς και την κακοποίηση μέσω διαδικτύου.
Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών από φτωχότερες οικογένειες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από αντιμετωπίσιμα αίτια, απ’ ό,τι τα παιδιά πλουσιότερων οικογενειών. Και μολονότι σήμερα εμβολιάζονται ολοένα και περισσότερα παιδιά, ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει επιβραδυνθεί την τελευταία δεκαετία, με αποτέλεσμα την επανεμφάνιση ασθενειών σε ορισμένες χώρες, επισημαίνει η έκθεση της Unicef. Για το λόγο αυτό η Χενριέτα Φορ απευθύνει έκκληση για «περισσότερη καινοτομία, νέες τεχνολογίες, πολιτική βούληση και χρήματα» για να βελτιωθεί η ζωή των παιδιών και των νέων.