Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάος στην Αλβανία
Δεκάδες νεκροί
Χιλιάδες άστεγοι


Δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, τεράστιες καταστροφές και χιλιάδες άστεγους άφησε πίσω του ο μεγάλος φονικός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την Αλβανία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες (Τρίτη 8 το βράδυ) οι νεκροί ανέρχονται στους 18, οι τραυματίες στους 600 -εκ των οποίων οι 3 σοβαρά αλλά υπάρχουν φόβοι ότι η λίστα θανάτου θα μεγαλώσει.
Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές, δύο ακόμα άνθρωποι βρέθηκαν στα συντρίμμια ξενοδοχείου στο Δυρράχιο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 18. Μέχρις στιγμής είναι άγνωστος ο ακριβής απολογισμός των υλικών ζημιών.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την πόλη του Δυρραχίου.
Πολλά σπίτια κατέρρευσαν, ακόμη περισσότερα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές ενώ χιλιάδες κόσμου φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Πρόκειται για εκτεταμένες ζημιές, σε μια ακτίνα που καλύπτει όλη τη μέση Αλβανία με επίκεντρο το Δυρράχιο και τα Τίρανα και μέχρι τη Σκόδρα στο Βορά και το Φίερι στο Νότο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Μέχρι τώρα καταγράφηκαν περισσότερες από 25 μετασεισμικές δονήσεις με την εντονότερη εκείνη των 5.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τρεις ώρες από τον μεγάλο σεισμό και 5 Ρίχτερ στις 14.14 τοπική η ώρα.