iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Έκρηξη ηφαιστείου
με πέντε νεκρούς
και πολλούς τραυματίες


Μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου στο White Island, στη Νέα Ζηλανδία, τη στιγμή που, σύμφωνα με αναφορές και φωτογραφικό υλικό, στο σημείο βρίσκονταν ένα ή περισσότερα γκρουπ τουριστών.

O υποδιοικητής της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ένα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχει χάσει τη ζωή τους, διατυπώνοντας μάλιστα τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. «Βάσει των πληροφοριών που έχουμε, πιθανόν να υπάρξουν περισσότερα θύματα», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Guardian. Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη τοπικούς αξιωματούχους αναφέρει ότι 23 άτομα έχουν που ήταν στο νησί έχουν ήδη απομακρυνθεί από αυτό. 

Περίπου 50 άνθρωποι, κυρίως τουρίστες, βρίσκονταν σήμερα Δευτέρα «πάνω ή γύρω» από το ηφαίστειο Ουακατάνε στο νησί Γουάιτ, σε σχετικά μικρή απόσταση από το Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, όταν σημειώθηκε ηφαιστειακή έκρηξη και ορισμένοι εξ αυτών αγνοούνται. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν είχε κάνει λόγο για 100 άτομα στο νησί όταν εξερράγη το ηφαίστειο, ωστόσο ο αριθμός αυτός αναθεωρήθηκε από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές. Στην ανακοίνωσή της η Αρντέρν έκανε επίσης λόγο για «τραυματίες», χωρίς να δώσει συγκεκριμένο αριθμό.