iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Λεωφορείο έπεσε
σε χαράδρα
24 νεκροί (εικόνα)


Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 24 νεκρούς σημειώθηκε στο νησί της Σουμάτρας στην Ινδονησία όταν ένα λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα και κατέληξε σε ρέμα μετά από 150 μέτρα.

Το λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο στην επαρχία της Νότιας Σουμάτρας, έπεσε στη χαράδρα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα [τοπική ώρα· 18:οο ώρα Ελλάδας], δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο το λεωφορείο διαπέρασε το διαχωριστικό από μπετόν και έπεσε στη χαράδρα. «Πολλά θύματα είναι ακόμα παγιδευμένα μέσα στο λεωφορείο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρινίζοντας ότι στο δυστύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα.

Το δυστύχημα έγινε κοντά στην πόλη Παγκάρ Αλάμ, σε απόκρημνη, απομονωμένη περιοχή γεγονός που έκανε πιο δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει με 27 επιβάτες αλλά επιβίβασε κι άλλους καθ’ οδόν. Επιζήσαντες είπαν στους αστυνομικούς πως την ώρα που έγινε το δυστύχημα στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου πενήντα άνθρωποι.

Οι τραγωδίες είναι συχνές στους δρόμους του αρχιπελάγους, καθώς τόσο ο στόλος των οχημάτων, όσο και οι υποδομές είναι σε κακή κατάσταση και αρκετοί οδηγοί είναι άπειροι. Τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άλλο λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή Σουκαμπούμι (ανατολική Ιάβα).

Τέσσερις μήνες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν επιβάτης προσπάθησε να αποσπάσει τον έλεγχο από τον οδηγό λεωφορείου, με αποτέλεσμα το όχημα να συγκρουστεί με δύο διερχόμενα αυτοκίνητα.