Εκτύπωση αυτής της σελίδας

6 τρις δολάρια η
περιουσία των 500
πλουσιοτέρων του πλανήτη!

Αποδοτική ήταν η χρονιά που φεύγει για τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου καθώς σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Bloomberg Billionaires Index οι άνθρωποι αυτοί είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 25% σε σχέση με το 2018.

Οι περιουσίες τους αυξήθηκαν κατά 1,2 τρισ. δολάρια ανεβάζοντας το συνολικό τους ύψος στο δυσθεώρητο ποσό των 5,9 τρισ. δολάρια.

Στην κορυφή της λίστας παραμένει ο Τζεφ Μπέζος της Amazon παρά τις απώλειες της τάξης των περίπου 8 δισ. δολαρίων λόγω του διαζυγίου του από την πρώην - πλέον - σύζυγό η οποία βρίσκεται στην 25η της λίστας με περιουσία ύψους 37,5 δισ. δολάρια.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ακόμα ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο Γάλλος δισεκατομμοριούχος Μπερνάρ Αρνό, ο Γουόρεν Μπάφετ και ο «mr. Facebook» Μάρκ Ζούκερμπεργκ.

Αρνό, Ζούκερμπεργκ και Γκέιτς είναι εξάλλου από τους μεγάλους κερδισμένους της χρονιάς που φεύγει σε λίγα 24ωρα καθώς είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 36,5 δισ., 27,3 δισ. και 22,7 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το προηγούμενο διάστημα, οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ κατέχουν περισσότερα χρήματα από το 60% των Αμερικανών καθώς και ότι από τη δεκαετία του 1980 οι άνθρωποι αυτοί είδαν τις περιουσίες τους να τριπλασιάζονται.