iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Πάνω από 50 νεκροί και
220 τραυματίες στην
κηδεία του Σουλειμανί


Τραγωδία πριν την ταφή στην Κερμάν του Κασέμ Σουλεϊμανί του Ιρανού υποστρατήγου που δολοφονήθηκε από αμερικανική επιδρομή στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, υπήρξε επεισόδιο με αρκετούς από τους διαδηλωτές να ποδοπατούνται με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 50 νεκρούς αν και αρχικά μεταδόθηκε πληροφορία για 35 νεκρούς και στη συνέχεια για πάνω από 50 νεκρούς ενώ ο αριθμός των τραυματιών βάσει του τελευταίου απολογισμού αυξήθηκε στους 220 από 190 νωρίτερα και 48 αρχικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία.

Σύμφωνα με το Press TV, μετά την τραγωδία αποφασίστηκε να αναβληθεί η τελετή της ταφής λόγω της παρουσίας του μεγάλου πλήθους. Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Isna επικαλούμενο τον επικεφαλής της επιτροπής που ρυθμίζει το τελετουργικό, Μεχντί Σανταφί.

 

Νωρίτερα η ιρανική κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει πλάνα με χιλιάδες ανθρώπους, αρκετοί εκ των οποίων μαυροντυμένοι, να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης Κερμάν για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα.