iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Σεισμός Τουρκίας
Στους 38 οι νεκροί
Σταματάνε οι έρευνες


Μια γυναίκα και το παιδί της ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας.

Οι νεκροί από τον Εγκέλαδο ανέρχονται στους 38, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων AFAD. Οι 34 από αυτούς σκοτώθηκαν στο Ελαζίγ και οι υπόλοιποι στη γειτονική επαρχία Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600 ενώ 45 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης οδεύει προς το τέλος της. Οι διασώστες της AFAD συνεχίζουν τις έρευνες τους μόνο σε ένα κτίριο στο Ελαζίγ, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι τρεις αγνοούμενοι.

Ο Σοϊλού είπε επίσης ότι οι μετασεισμοί συνεχίζονται ενώ ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα διευκρίνισε ότι από τους τραυματίες μόνο 104 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Οι 13 από αυτούς εισήχθησαν στην εντατική, αλλά η κατάστασή τους δεν θεωρείται κρίσιμη.