iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

''Ο Ερντογάν είναι
σαν τον Χίτλερ''
λέει ο Γκιουλέν


''Δεν θα έχει καλό τέλος ο Ταγίπ Ερντογάν'' δηλώνει ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ήταν κάποτε στενός σύμμαχος του Τούρκου προέδρου.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος σήμερα ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, θεωρείται εχθρός του κράτους στην Τουρκία, καθώς κατηγορείται ως υπαίτιος του αποτυχημένου πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016 και διώκει τους υποστηρικτές ως τρομοκράτες.
Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt», συνέκρινε τον Ερντογάν με τον Αδόλφο Χίτλερ.
Ο Γκιουλέν δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Ερντογάν προσπαθεί «να είναι ο νέος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου». Σύμφωνα με τον Γκιουλέν, η πολιτική του Ερντογάν οδηγείται από ζήλια, μίσος και εκδίκηση και η τουρκική κυβέρνηση οδηγείται από την παράνοια στις αποφάσεις της.

Ερωτηθείς για την επιρροή Ερντογάν στη Λιβύη, ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ανέφερε: «Στη Λιβύη, ανέκαθεν υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα σε διάφορες περιφέρειες. Κι εδώ ο Ερντογάν παίζει αρνητικό ρόλο καθώς υποστηρίζει συγκεκριμένες ομάδες. Στόχος του είναι να γίνει ο νέος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, αλλά πώς μπορεί να διεκδικεί μία τέτοια θέση όταν υποδαυλίζει συγκρούσεις ανάμεσα στους σουνίτες».

«Όλοι οι ναρκισσιστές τύραννοι όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν δεν είχαν καλό τέλος. Η εξουσία τους πνίγεται πάντα στην οργή. Θα έχει την ίδια μοίρα», επισημαίνει ο Γκιουλέν.