iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Κοροναιός Πεθαίνουν
στους δρόμους οι
άνθρωποι στην Ουχάν


Ένας γκριζομάλλης άνδρας που φοράει μια χειρουργική μάσκα κείται νεκρός για πολλές ώρες σε ένα πεζοδρόμιο της Ουχάν, του επίκεντρου του νέου κοροναϊού.

Στο ένα του χέρι κρατάει μια πλαστική σακούλα. Είναι μαυροντυμένος, περίπου 60 ετών. Μέχρι πρόσφατα, ο δρόμος αυτός ήταν γεμάτος κόσμο. Χθες όμως στη βιομηχανική αυτή πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, που βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας του ιού, ελάχιστοι πολίτες περπατούσαν στον δρόμο και δεν τολμούσαν να πλησιάσουν τον νεκρό άνδρα.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν το πτώμα χθες το πρωί, λίγο πριν φθάσει επί τόπου ένα όχημα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, στο οποίο επέβαιναν ιατρικό προσωπικό και αστυνομικοί φορώντας ειδικές στολές προστασίας. Το πτώμα του άνδρα ήταν ανάσκελα, μπροστά από ένα κλειστό κατάστημα επίπλων. Ιατρικό προσωπικό με ολόσωμες μπλε στολές σκέπασαν το πτώμα του με μια μπλε κουβέρτα.

Επιβιβάστηκαν στο ασθενοφόρο και έφυγαν. Παρέμειναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι τοποθέτησαν χαρτοκιβώτια στο σημείο όπου βρισκόταν το πτώμα για να μην το πλησιάσει κάποιος. Το AFP δεν διακρίβωσε τα αίτια θανάτου του άνδρα. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου όμως επικοινώνησαν με την αστυνομία και με τοπικούς αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, αλλά δεν έλαβαν απαντήσεις. Η αντίδραση ωστόσο της αστυνομίας και του ιατρικού προσωπικού με τις στολές προστασίας, καθώς και η αντίδραση των λιγοστών περαστικών, υπογραμμίζουν τον φόβο που έχει καταλάβει την πόλη.