iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Ύποπτο κρούσμα
του κοροναιού
στην Κύπρο


Οι υγειονομικές Αρχές της Κύπρου εξετάζουν την περίπτωση άνδρα από την Κίνα ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, τις οποίες επικαλείται το Sigmalive, πρόκειται για άτομο από την Κίνα, το οποίο είχε φτάσει πρόσφατα στην Κύπρο. Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο άντρας, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα υψηλού πυρετού, έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ αναμένεται να διεξαχθούν ειδικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα κοροναϊού.
Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο άντρας έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ αναμένεται να διεξαχθούν ειδικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα κοροναϊού. Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου προηγουμένως, σχετικά με πληροφορίες για εμφάνιση κρούσματος κορπνοϊού στην Κύπρο, διέψευδε την εμφάνιση κρούσματος ξεκαθαρίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές δεν ισχύουν.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Κίνα, αναφέροντας ότι «οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν στην Κίνα συμβουλεύονται όπως αποφύγουν εντελώς μετάβαση τους στην επαρχία Χουμπέι ένεκα επιδημίας ενός νέου στελέχους κορπναϊού που όπως έχει επιβεβαιωθεί μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Καλούνται επίσης να αποφύγουν μη αναγκαία ταξίδια στο υπόλοιπο της επικράτειας Κίνας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία.