iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Αποπέμφθηκε πρέσβης
στον ΟΗΕ λόγω...
ανικανότητας


Ο πρέσβης της Τυνησίας στα Ηνωμένα Έθνη αποπέμφθηκε λόγω ανικανότητας ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Αρχές.

Διπλωμάτες στον ΟΗΕ δήλωσαν ότι η αποπομπή του μπορεί να σχετίζεται με ένα παλαιστινιακό σχέδιο ψηφίσματος που καταδικάζει την αμερικανική ειρηνευτική πρωτοβουλία. «Η απόφαση να αποπεμφθεί ο πρέσβης της Τυνησίας στον ΟΗΕ οφείλεται σε καθαρά επαγγελματικές εκτιμήσεις που συνδέονται με την κακή επίδοση και την έλλειψη συντονισμού» με το υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τελευταίο.
Η Τυνησία, με τον Μονσέφ Μπαατί, κατέχει από την 1η Ιανουαρίου έδρα για τα επόμενα δύο χρόνια στο Συμβούλιο Ασφαλείας όπου εκπροσωπεί τις αραβικές χώρες.
Το υπουργείο κατηγορεί τον Μπαατί για «έλλειψη συντονισμού και διαβουλεύσεων (μαζί του) σε ό,τι αφορά τους σημαντικούς φακέλους που βρίσκονται σε διαδικασία συζήτησης στον ΟΗΕ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας».
Στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, διπλωματικές πηγές δήλωσαν πως ο Μπαατί κλήθηκε ξαφνικά στην Τύνιδα όπου αναμενόταν να του ανακοινωθεί η αποπομπή του, ίσως σε σχέση με ένα παλαιστινιακό σχέδιο ψηφίσματος που καταδικάζει το σχέδιο που ανακοινώθηκε στις 28 Ιανουαρίου από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για μια διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.