iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοιός
Κάθε ημέρα
και χειρότερα


Δεκάδες νέοι θάνατοι και χιλιάδες νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- και σε άλλες περιοχές του πλανήτη προστέθηκαν στις ήδη σχετικές μεγάλες λίστες των μολυσμένων από την επιδημία που έχει προκληθεί τους τελευταίους δύο μήνες εξαιτίας του νέο κορωνοϊού COVID-19.

Ο ρυθμός των απωλειών στην Κίνα και ιδιαίτερα στα κεντρικά της χώρας και της πόλης Ουχάν, δεν δείχνει να μειώνεται, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν σε καραντίνα, δίχως τρόπο διαφυγής και δίχως αποτελεσματικό φάρμακο στη διάθεσή τους.

Στον απολογισμό των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 προστέθηκαν την Πέμπτη άλλοι 116 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η επαρχιακή επιτροπή υγείας της περιοχής Χουμπέι, στην Κίνα, ενώ συνολικά οι νεκροί στη χώρα της Ασίας ανήλθαν σε 121 σε ένα 24ωρο.

Κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε η επιτροπή, επιβεβαιώθηκαν με κλινικές εξετάσεις χθες 4.823 νέα κρούσματα του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στη μεγαλούπολη Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 51.986.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε έτσι σε τουλάχιστον 1.483. ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 64.600 σε όλη την ηπειρωτική Κίνα. Οι αριθμοί αυτοί πιθανόν θα αλλάξουν εντός ωρών, όταν η Εθνική Επιτροπή Υγείας θα δώσει τον δικό τους νεότερο απολογισμό για όλη την επικράτεια.

Στη μεγαλούπολη Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας, αναφέρθηκαν οι 88 από τους 116 θανάτους. Τα τέσσερα πέμπτα των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκαν επίσης στη μητρόπολη των ένδεκα εκατομμυρίων κατοίκων.