iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Σε δημοπρασία
η μεγαλύτερη ιδιωτική
συλλογή ουίσκι


Η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή ουίσκι, την οποία είχε δημιουργήσει και εμπλούτιζε μέχρι και τον θάνατό του ένας αμερικανός λάτρης του ποτού αυτού, διατέθηκε προς πώληση από ιστότοπο δημοπρασιών και η τιμή ορισμένων φιαλών μπορεί να ξεπεράσει και τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η ιδιωτική συλλογή διαθέτει πάνω από 3.900 φιάλες και αποτελείται κυρίως από σκωτσέζικα single malt ουίσκι. Επίσης, έχει χαρακτηρισθεί από τον ιστότοπο δημοπρασίας ουίσκι, Whiskyaucioneer.com, ως «η τέλεια συλλογή» και θα πωληθεί σε δύο περιόδους με τη πρώτη δημοπρασία να διεξάγεται τώρα τον Φεβρουάριο και τη δεύτερη να ξεκινά τον Απρίλιο. Σημειώνεται, πως αυτή η πώληση σε δύο χρόνους έχει στόχο να έχουν χρόνο οι αγοραστές να εξερευνήσουν τη συλλογή σε όλη την ποικιλία της,  καθώς ορισμένες φιάλες δεν έχουν ποτέ ή έχουν σπάνια βγει σε δημοπρασία, εξήγησε ο εξειδικευμένος ιστότοπος δημοπρασιών. Στην πρώτη πώληση προτείνονται 1949 φιάλες, μεταξύ των οποίων μια πολύ σπάνια φιάλη ουίσκυ Macallan Valerio Adami απόσταξης του 1926, το οποίο έχει μείνει 60 χρόνια στο βαρέλι.

Nα σημειώσουμε, πως για δύο δεκαετίες, ο επιχειρηματίας από το Κολοράντο και γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση, Ρίτσαρντ Γκούντινγκ, περνούσε αμέτρητες ώρες εξερεύνησης στα αποστακτήρια στη Σκωτία και στις δημοπρασίες για την αναζήτηση των καλύτερων δειγμάτων ουισκιών. Ο Γκούντινγκ, ο οποίος πέθανε το 2014 σε ηλικία 67 ετών , συγκέντρωσε τα 3.900 μπουκάλια, συμπεριλαμβάνοντας και μερικά από σπάνια προέλευση. Τέλος, φαίνεται, πως, εάν υπολογίσει κανείς συνολικά την αξία της συλλογής μπορεί να φθάνει έως και τα 10 εκατ. δολάρια!

ΠΗΓΗ olivemagazine.gr