iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Είναι διαστημόπλοιο
εξωγήινων αυτός ο
αστεροειδής; (βίντεο)


Πριν από λίγες εβδομάδες εντοπίσθηκε ένας πραγματικά παράξενος αστεροειδής. Ο αστεροειδής αυτός είναι ένα από τα πιο επιμήκη αντικείμενα που έχουν ποτέ παρατηρηθεί στο Διάστημα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι δεν είναι «πολίτης» του ηλιακού μας συστήματος αλλά έφθασε εδώ από άλλες περιοχές του Γαλαξία μας. Μάλιστα είναι ο πρώτος… επισκέπτης που έχει εντοπιστεί στο ηλιακό μας σύστημα.

Ο αστεροειδής που βαφτίστηκε «Οουμουαμούα» (στη χαβανέζικη διάλεκτο σημαίνει «αγγελιαφόρος από μακριά που φθάνει πρώτος») έχει μήκος περίπου 400 μέτρων, σκούρα κοκκινωπή απόχρωση, περιστρέφεται πολύ γρήγορα γύρω από τον εαυτό του και υφίσταται δραματικές μεταβολές στη φωτεινότητά του, ενώ δεν εκλύει καθόλου σκόνη γύρω του. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο αστεροειδής δεν είναι βαρυτικά προσκολλημένος σε κανένα σύστημα άστρου και περιπλανιέται μέσα στον Γαλαξία μας και κάπως έτσι, πέρασε από τη γειτονιά μας.

Κάποιοι όμως υποπτεύονται ότι όλα αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά του εν λόγω αστεροειδή δεν είναι αποτέλεσμα κοσμικών φαινόμενων αλλά έχει βάλει το… χεράκι του και κάποιος προηγμένος εξωγήινος πολιτισμός.

Δείτε ένα βίντεο για την έρευνα που θα γίνει αν ο αστεροειδής Οουμουαμούα είναι διαστημόπλοιο: