iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοιός Ουρές
χιλιομέτρων για
μία μάσκα (vid)


Η έξαρση του κορωνοϊού εκτός Κίνας τα τελευταία 24ωρα έχει προκαλέσει τρόμο στην παγκόσμια κοινότητα.

Τα κρούσματα σε Ιταλία και Νότια Κορέα ολοένα και αυξάνονται, με τον ΠΟΥ να προειδοποιεί πως η αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού έχει διαφοροποιηθεί, με τις περιπτώσεις να μην συνδέονται άμεσα με ανθρώπους που ταξίδεψαν στην Κίνα, όπως στο παρελθόν.

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Νότια Κορέα είναι πλέον 7, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 760 στη χώρα. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι πολίτες στη χώρα σπεύδουν να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον Κορωνοϊό.
Εικόνες Drone από την πόλη Νταεγκού, ένα από τα επίκεντρα της επιδημίας του κορωνοϊού δείχνουν ουρές χιλιομέτρων να σχηματίζονται από ανθρώπους που σπεύδουν σε σούπερ μάρκετ προκειμένου να προμηθευτούν μάσκες με έκπτωση.
Η Νότια Κορέα κατέγραψε ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων με περισσότερα από 700 νέα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον covid-19 έχουν σχέση με την «Εκκλησία Σιντσεόνζι του Ιησού» στην πόλη Ντεγκού.
Σήμερα τα 129 από τα 161 νέα κρούσματα αφορούν ανθρώπους από την αίρεση αυτή, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.