Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοιός Αμυδρή αχτίδα
ελπίδας στη Β. Ιταλία
για μείωση κρουσμάτων


Δραματική είναι η καθημερινότητα για το προσωπικό στον τομέα της Δημόσιας Υγείας στην Ιταλία, με την επιδημία του κορωνοϊού να έχει «γονατίσει» τις δομές και τη μάχη κατά της επιδημίας να συνεχίζεται.

Η «επέλαση» του κορωνοϊού στην Ιταλία έχει προκαλέσει 1.016 θανάτους μέχρι στιγμής, με 188 άτομα να προστίθενται στη λίστα των θυμάτων μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Τα κρούσματα πλέον ξεπερνούν τα 15.000, ενώ ο υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο είπε στο BBC ότι, παρά τη ζοφερή εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή, τα σκληρά μέτρα αποκλεισμού που ελήφθησαν πριν από δύο εβδομάδες σε πόλεις του ιταλικού βορρά έχουν αρχίσει να αποδίδουν, αφού εκεί έχουν σταματήσει να εμφανίζονται νέα κρούσματα.

Αυτά τα μέτρα αποτέλεσαν πρότυπο για εκείνα που επιβλήθηκαν αργότερα σε όλη τη χώρα, και η αποτελεσματικότητά τους αφήνει ίσως κάποιες αχτίδες αισιοδοξίας. «Η Ιταλία ήταν το πρώτο έθνος στην Ευρώπη που επηρεάστηκε τόσο άσχημα. Ελπίζω όμως ότι αυτό σημαίνει πως θα είναι και το πρώτο που θα αφήσει πίσω του την κρίση» είπε στο BBC ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας.


 

Η Ρομπέρτα Ρε, που εργάζεται στο νοσοκομείο Piacenza στην Εμίλια-Ρομάνα, την περιοχή με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων έχει ήδη χάσει έναν στενό της φίλο, έναν 59χρονο γιατρό, από τον ιό.