iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Κορωνοιός Ιταλία
Δωρεά μαμούθ από
τον Τζόρτζιο Αρμάνι


Με τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχώς να αυξάνονται στη γείτονα χώρα, ο θρύλος της υψηλής ραπτικής, Giorgio Armani, αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών του, προχωρώντας σε μια σπουδαία δωρεά.

Ο Armani διέθεσε το ποσό των 1,25 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που γίνεται στην Ιταλία για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού, ο οποίος έχει στοιχίσει ζωές δεκάδων ανθρώπων. Με το ποσό αυτό πρόκειται να ενισχυθούν τέσσερα νοσοκομεία (τρία στο Μιλάνο και ένα στη Ρώμη)  καθώς και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας.

Ήδη οι περισσότεροι εργαζόμενοι της εταιρείας του Giorgio Armani, που έχει έδρα στο Μιλάνο, εργάζονται από το σπίτι, ενώ στα σημεία παραγωγής απασχολούνται όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Άλλο ένα διάσημο πρόσωπο που θέλησε να συμβάλλει οικονομικά στην προσπάθεια που γίνεται στην Ιταλία, είναι η Chiara Ferragni, η οποία μαζί με τον σύζυγός της, Fedez, δώρισαν 100.000 ευρώ, προωθώντας έναν διαδικτυακό έρανο για τη δημιουργία νέων κλινών στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου του Μιλάνου. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ από την πρωτοβουλία του ζευγαριού.