Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοιός Οι 5 λόγοι
που μπορεί πολίτης να
μετακινηθεί σε καραντίνα


Οι πέντε περιπτώσεις στις οποίες μπορεί ένας Γάλλος να μετακινηθεί εκτός σπιτιού, για όσο διαρκεί η καραντίνα του κορωνοϊού είναι:

μετακινήσεις από το σπίτι στον χώρο εργασίας εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και δεν είναι εφικτή η τηλεργασία ή οι επαγγελματικές μετακινήσεις είναι αδύνατο να μεταφερθούν χρονικά.
μετακινήσεις για αγορές αγαθών πρώτης ανάγκης και μόνο προς καταστήματα τα οποία διαθέτουν την απαραίτητη άδεια, μετά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία του κορωνοϊού
μετακινήσεις που αφορούν σε θέματα υγείας
μετακινήσεις για οικογενειακά και επείγοντα ζητήματα, που σχετίζονται με την βοήθεια ατόμων που το έχουν ανάγκη ή την φύλαξη μικρών παιδιών
σύντομες μετακινήσεις, σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να εξασκηθεί – ωστόσο σημειώνεται πως απαγορεύεται κάθε αθλητική ομαδική δραστηριότητα – αλλά και για τις ανάγκες των ζώων συντροφιάς.

Οι Γάλλοι πολίτες θα πρέπει να έχουν πάντοτε μαζί τους το σχετικό έγγραφο συμπληρωμένο. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με πρόστιμο που θα κυμαίνεται από 38 ως 135 ευρώ.

Για τους πιο ηλικιωμένους που ενδεχομένως δεν διαθέτουν εκτυπωτή, είναι δυνατή η χειρόγραφη συμπλήρωση της παραπάνω αίτησης. Οι Αρχές θα αποδέχονται και φωτογραφία της αίτησης στο κινητό των πολιτών.
Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν τους πρώτους ελέγχους για το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης στους δρόμους της Γαλλίας, για όσο διαρκεί η καραντίνα για τον κορωνοϊό.