Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γενέθλια συγκίνησης
για μια 80χρονη
στην Ισπανία


Πού να το φανταζόταν μία ηλικιωμένη στην Ισπανία ότι θα γιόρταζε τα γενέθλιά της εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας και των συναθροίσεων λόγω του κορωνοϊού, και μάλιστα με έναν πολύ συγκινητικό τρόπο;

Η 80χρονη κ. Τσάρο δεν φανταζόταν ότι θα γιόρταζε φέτος τα 80α της γενέθλια. Ωστόσο, οι γείτονές της στην πολυκατοικία όπου ζει εδώ και δεκαετίες στην Μαδρίτη, αποφάσισαν να της χαρίσουν μερικές αξέχαστες στιγμές, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η ξαφνιασμένη κ. Τσάρο, φορώντας το νυχτικό και τις παντόφλες της, ανοίγει την πόρτα του σπιτιού της για να ανακαλύψει πως ένας γείτονας της έχει αφήσει μια μικρή τούρτα με ένα κερί.
Ο γείτονας της λέει να βγει και να πάει προς το παράθυρο του διαδρόμου, όπου η ηλικιωμένη βλέπει όλους τους γείτονές της να έχουν βγει στα παράθυρα των σπιτιών τους και αρχίζουν να της τραγουδούν το «Cumpleaños Feliz». Η 80χρονη δεν μπορεί να κρύψει την συγκίνησή της, σκουπίζοντας τα δάκρυά της και χαμογελώντας και χαιρετώντας τους λατρεμένους της γείτονες.