iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοιός Πεινασμένα
πιθηκάκια ψάχνουν φαί
στους δρόμους (vid)


Εκατοντάδες πεινασμένοι πίθηκοι περπατούν στους δρόμους της Ταϊλάνδης αγωνιζόμενοι να βρουν φαγητό.

Αιτία αυτής της κατάστασης είναι ο ιός του κορωνοϊού καθώς κύρια πηγή της τροφής τους ήταν οι τουρίστες των οποίων όμως η ροή μειώθηκε δραματικά λόγω της πανδημίας.

Οι εικόνες μοιράστηκαν ο Sasaluk Rattanachai , ο οποίος είδε τους πιθήκους έξω από το κατάστημα όπου δουλεύει. Στο βίντεό του βλέπετε τους μικρούς πιθήκους που ψάχνουν για φαγητό και το χάος ξεσπάει όταν ένας παίρνει μια μπανάνα, οι άλλοι τον κυνηγούν και προσπαθούν να την κλέψουν. Οι ντόπιοι λένε ότι εκπλήσσονται από την αγριότητα τους, δεν έχουν δει κάτι τέτοιο.

«Φέρονται περισσότερο σαν άγρια σκυλιά παρά σαν πίθηκοι. Τρελάθηκαν για το ένα κομμάτι φαγητού. Δεν τα έχω δει ποτέ τόσο επιθετικά. Νομίζω ότι οι πίθηκοι ήταν πολύ πεινασμένοι. Συνήθως υπάρχουν πολλοί τουρίστες εδώ για να θρέψουν τις μαϊμούδες, αλλά τώρα δεν υπάρχουν πολλοί, λόγω του κορωνοϊού», είπε Sasaluk στην Daily Mail.

 

 
 

Η πόλη της Lopburi είναι το σπίτι για χιλιάδες πιθήκους που περιφέρονται στους δρόμους και τα κτίρια. Πολλοί έχουν δει ακόμη και να ζουν σε άδεις οικοδομές ή παλιούς ναούς της πόλης. Αυτοί οι πίθηκοι ζουν συνήθως χωριστά σε δύο περιοχές. Ένα μέρος ζει στις περιοχές των ναών και το άλλο κοντά στην τουριστική περιοχή της πόλης. Όλοι αυτά χωρίστηκαν την περασμένη Τετάρτη όπου η κρίση τους επηρέασε επίσης. Στην Ταϊλάνδη, υπάρχουν 59 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 και ένας θάνατος.