Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοιός Fiat και
Ferrari στην παραγωγή
αναπνευστήρων!


Οι ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες Ferrari και Fiat Chrysler βρίσκονται δηλώνουν έτοιμες να βοηθήσουν ώστε να επιταχυνθεί η παραγωγή αναπευστήρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η εταιρεία Siare Engineering, που εδρεύει στη βόρεια Ιταλία, επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού, που έχει αφανίσει σχεδόν 3.000 ανθρώπους, βρίσκεται σε εντατικές επαφές με τις Fiat Chrysler (FCA), Ferrari και την κατασκευάστρια ανταλλακτικών Marelli για να κατασκευάσουν, είτε ανταλλακτικά, είτε τμήματα των αναπνευστήρων και να βοηθήσουν στην συναρμολόγηση τους.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Siare Engineering Τζανλούκα Πρετσιόζα, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει σε κάποια τμήματα κοινή τεχνογνωσία με τους κατασκευαστές αναπνευστήρων, καθώς αμφότερες οι τεχνολογίες βασίζονται στα ηλεκτρονικά συστήματα και τα ελαστικά. «Μιλούμε με τη Fiat Chrysler, τη Ferrari και τη Marelli για το ενδεχόμενο να βοηθήσουν στη διαδικασία παραγωγής των ηλεκτρονικών τμημάτων», τόνισε ο Πρετσιόζα.
Έτοιμες άμεσα Ferrari και Fiat να συμβάλλουν ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού

Εκπρόσωπος της Exor, θυγατρικής των FCA και Ferrari δήλωσε πως στη σημερινή συνάντηση με τη Siare εξετάσθηκε η επιτευξιμότητα αυτής της πιθανότητας και εντός των προσεχών ωρών θα ανακοινωθεί μία απόφαση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εξετάσθηκαν δύο περιπτώσεις: να βοηθήσουν τη Siare να αυξήσει τη δυνατότητα παραγωγής της στο ίδιο της το εργοστάσιο αποστέλλοντας τεχνικούς της FCA και της Ferrari, είτε να αναλάβουν μέρος της παραγωγής των αναπνευστήρων στα εργοστάσιο των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.