iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Η τακτική Τσόρτσιλ
για την αντιμετώπιση
του κορωνοιού


Μια πολυσέλιδη ανάλυση με ειδικά γραφήματα του Tomas Pueyo, διευθύνοντα συμβούλου της Course Hero, για την πανδημία του κορωνοϊού που δημοσιεύθηκε στις 19 Μαρτίου 2020 στο medium.com δείχνει την προπτική του κορωνοιού.

Με τίτλο “Coronavirus: The Hammer and the Dance”, που σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να σημαίνει «Κορωνοϊός: Επίθεση και επιτήρηση», ο Tomas Pueyo εξηγεί τι θα μπορούσε να γίνει τους επόμενους 18 μήνες βάσει των όσων έχουν ήδη συμβεί σε επίπεδο μέτρων διαχείρισης της κατάστασης.

Για τις 152 χώρες έως σήμερα όπου ο κορωναϊός βρίσκεται ήδη εκεί, οι επιλογές είναι ξεκάθαρες.

Από τη μία πλευρά, μπορούν να εφαρμόσουν τη στρατηγική μετριασμού: να δημιουργήσουν μια μαζική επιδημία, να συντρίψουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, να οδηγήσουν σε θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους και να δημιουργήσουν νέες μεταλλάξεις του ιού.

Από την άλλη, μπορούν να πολεμήσουν. Μπορούν να επιβάλουν καραντίνα για λίγες εβδομάδες για να κερδίσουν χρόνο, να δημιουργήσουν ένα σχέδιο δράσης και να ελέγξουν τον ιό μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο σήμερα, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία ή οι Κάτω Χώρες έχουν μέχρι στιγμής επιλέξει το δρόμο του μετριασμού.

Αυτό σημαίνει ότι παραιτούνται χωρίς να δώσουν τη μάχη. Βλέπουν άλλες χώρες να έχουν αγωνιστεί με επιτυχία, αλλά λένε: «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό!».

Τι θα είχε γίνει αν ο Τσόρτσιλ είχε πει το ίδιο; «Οι Ναζί είναι ήδη παντού στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε. Ας σταματήσουμε». Αυτό κάνουν πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο σήμερα. Δεν σας δίνουν την ευκαιρία να πολεμήσετε. Πρέπει, λοιπόν, να το απαιτήσετε.